Hirdetés

Elon Musk szerint a jövőben minden munkát az AI fog elvégezni, de aki akar, dolgozhat



|

Elon Musk egy konferencián vitatta meg a mesterséges intelligencia térnyerésének kérdéskörét Rishi Sunak brit miniszterelnökkel.

Hirdetés

A héten az angliai Bletchley Parkban rendezték meg az első AI Safety Summit nevű csúcstalálkozót, mely a vendéglátó ország kezdeményezésére jött létre, és a rohamosan terjedő technológia biztonságos használatával kapcsolatos problémakör megvitatásának hivatott fórumot biztosítani. Az angliai birtokon tartott eseményre neves szakmai előadókat és közéleti személyiségeket hívtak meg, hogy egy-egy pódiumbeszélgetésen fejtsék ki meglátásukat a felfutóban levő újdonsággal kapcsolatban.

Az egyik ilyen beszélgetés a tech világ fenegyereke, Elon Musk és a szigetország miniszterelnöke, Rishi Sunak között zajlott le. A dolog pikantériáját az adta, hogy habár Musk nemrég maga is bejelentette xAI vállakozása fejlesztéseként november 4-én indult Gork platformját, kezdetben meglehetősen szkeptikus volt a technológiával kapcsolatban. Még egy nyílt levelet is aláírt márciusban, melyben az iparban dolgozó vezetők százai követelték a fejlesztések ideiglenes felfüggesztését.

Hirdetés

A beszélgetés egy pontján a politikus megkérdezte a techgurut, hogy szerinte hogy fogja befolyásolni a mesterséges intelligencia elterjedése a munkaerőpiac helyzetét. Musk válaszában először arra mutatott rá, hogy az AI egy nap a nem túl távoli jövőben okosabb lesz, mint a legokosabb ember, és ezáltal mindenre képes lesz, tudni fogja mindenre a választ.

"Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mikor lesz az a pillanat, de eljön majd az a pont, amikor nem lesz szükség munkahelyre. Lesz munkád, ha akarsz munkát... de a mesterséges intelligencia mindent meg fog tudni csinálni".

- fejtette ki válaszában a milliárdos.

Annak ellenére, hogy Musk rengeteget invesztált más befektetőkhöz és cégekhez hasonlóan a technológia kiaknázásába, és a Teslában is használja egyes elemeit, továbbra is vallja a szabályozás szükségességét. Véleménye szerint az AI egy kétélű fegyver, amivel szemben még merülhetnek fel problémák a jövőben, ha túl korán átadjuk neki a gyeplőt.

Bár szenzációs dolgokra is lehet használni a mesterséges intelligenciát, egyesek már most kitalálták, hogy használják azt morálisan és törvényileg ingoványos talajon. Vannak cégek, amik hamis információk terjesztésére vetik be, vagy akár plagizálásra, és ez még csak a kezdet. Félő, hogy az emberi találékonyság ennél meredekebb dolgokat is ki tud találni, gondoljunk csak a szerencsejátékban vagy a szórakoztatóiparban történő alkalmazására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.