Hirdetés

Elon Musk szerint az oroszok célba vehetik a Starlink antennáit is



|

A SpaceX feje a Twitteren adott tanácsokat, hogyan érdemes elrejteni a tányérokat.

Hirdetés

Háborús helyzetben különösen fontos lehet a megfelelő kommunikáció, és a Kijev tévétornyát ért találatot elnézve nyilvánvaló, hogy ezzel az Ukrajnát lerohanó Oroszország is tisztában van. Nem kizárt, hogy legközelebb az ukránok internetkapcsolata lesz a célpont, ezért is jelent nagy segítséget az, hogy Elon Musk a Starlink erejével igyekszik segíteni az invázió sújtotta országon. Az orosz űrügynökség első embere nem is örült ennek a lépésnek, és sajnos elképzelhető, hogy hamarosan nem csak szavakkal fogják támadni a technológiát.

Musk ugyanis arról írt a Twitteren, hogy Ukrajna bizonyos területein már a Starlink az egyetlen olyan kommunikációs rendszer, ami nem az oroszokhoz tartozik, így nagy az esélye annak, hogy esetleg támadás éri azt.

Hirdetés

Azt javasolta, hogy óvatosan használják az eszközt, ami annyit takar, hogy csak akkor kapcsolják be a Starlinket, ha szükség van rá, az antenna pedig a lehető legmesszebb legyen az emberektől. Sőt, az is segíthet, ha könnyű álcázás kerül az antennára, hiszen így még nehezebben vehetik észre azokat a támadók. Szintén jó megoldás, ha spray segítségével más színűre festik az eszközöket, csak arra fontos figyelni, hogy a festék ne tartalmazzon fémet.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Mykhailo Fedorov szerint Oroszország hőérzékelők segítségével szúrja ki a célpontjait, és ennek kapcsán is tanácsot kért a SpaceX-vezértől. Musk szerint segíthet a generált hő elrejtésében az, ha a tányérokat napelemekkel és akkumulátor-csomagokkal kombinálják az emberek.

Egyébként úgy tűnik, hogy a szomszédban zajló konfliktus jó ötletekkel látta el Muskékat, ugyanis a jövőben érkezhetnek a mobilisabb tányérok, és az sem kizárt, hogy később szivargyújtón keresztül üzemeltethetjük a Starlink eszközeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.