Hirdetés

Nooormális? Elon Musk most épp kiborg sárkányt épít



|

Ha ezek után is azt mondja valaki, hogy nem ő az igazi Vasember, az nem is tudom, mire vár a különc milliárdostól.

Hirdetés

A Tesla és a SpaceX ikonikus vezéralakja már csak azért is örök szobrot kaphatna a tech-hősök panteonjában, amiért úttörő szerepet vállalt az elektromos és önvezető autók piacán, valamint új utakra vitte az űrrepülést. De a dúsgazdag zseni egyszerűen nem tud lenyugodni, őrültebbnél őrültebb találmányokat álmodik meg, amit aztán mindenki meglepetésére tényleg elkezd valóra váltani. A mostani húzása azonban még így is meglepő.

Hirdetés

Musk legutóbbi meglepetései között volt például a The Boring Company (szabad fordításban Az Unalmas Vállalat) nevű friss cége, amit azért hozott létre, hogy a felszíni közlekedés megkönnyítésére, a dugók felszámolására, valamint az áru- és személyszállítás megreformálására a föld alá vájt alagutakat építsen. A nagyközönség még a Tesla és a SpaceX sikerei után is úgy gondolta, hogy ez aztán egy elég őrült ötlet ahhoz, hogy igaz legyen - erre bumm, már meg is épült az első alagútfúró szerkezet, és máris tervezik az első konkrét fúrások helyszíneit.

Aztán jött a következő agyament megmozdulás: Twitteren jelentette be (csak úgy foghegyről, ahogy mindig is szokta), hogy ha megfelelő számú lájkolót begyűjt új cégének oldala, limitált kiadású lángszórót készít. Oké, mondták az emberek, ez aztán már tényleg csak vicc lehet. És nem, idén januárban meg is indult a The Boring Company logójával ellátott lángszóró előrendelése.

Szóval most már tényleg nem merjük azt mondani, hogy Musk legújabb tweetje csak üres trollkodás lenne. Pedig elsőre azért mindenképpen annak tűnik, hiszen ezt írta:

Szóval szabad fordításban ezt közölte: "Ja, mellesleg épp egy kiborg-sárkányt építek". A bejegyzést azóta nem követte pontosítás, szóval egyelőre nem tudni, pontosan mi is ez, de Musk nagyratörő terveit ismerve valószínűleg nem egy 10 centis robotjátékról van szó, hanem újra valami grandiózus projekt készül valahol a zsenialitás és az őrület határán.

Mindenesetre a tweet legjobb válasz-viszontválasz párosa egyértelműen az, amikor egy Tyler Moore nevű felhasználó odaírta: "Ennek tényleg kib***ottul itt volt már az ideje", mire Musk rávágta: "Tudom... Ez sajnos egy nagyon elhanyagolt piaci szegmens."

Szerintetek mi lesz ez a kiborg-sárkány, és mire jó?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.