Hirdetés

Elon Musk újra elővette a Hyperloop ötletét



|

Ha képes lenne megvalósítani, az forradalmasíthatná a közlekedést.

Hirdetés

10 évvel ezelőtt, 2012-ben vetette fel először a Hyperloop ötletét Elon Musk, amivel a nagyvárosok egyik legnagyobb problémájára szeretett volna megoldást találni. A dugók egyre nagyobb gondot jelentenek világszerte, látszólag pedig csak a tömegközlekedés lehet erre válasz, az azonban sok helyen egyszerűen nem elég kielégítő, hogy a többség kiszálljon az autójából és buszra, vagy valamilyen kötöttpályás eszközre üljön.

A Hyperloop egy vákuumcsatorna, aminek az átmérője elég nagy ahhoz, hogy szállítmányozásra és személyszállításra is alkalmas legyen. Az eredeti ötlet arra épül, hogy ezekben az alagutakban minimálisra csökkentenék az ellenállást és a súrlódást, így jelentősen hatékonyabb és gyorsabb lehetne a ma alkalmazott közlekedési megoldásoknál.

Hirdetés

Musknak az elmúlt években nem volt ideje a projektre a Tesla és a SpaceX miatt. Ám a helyzet megváltozni látszik a The Boring Company közelmúltbeli fejlesztései hatására, amelyek arra késztették a cégtulajdonost, hogy felelevenítse elképzelését.

A The Boring Company berkeiben kifejlesztett, Prufrock-3 névre hallgató ásó szerkezet ugyanis jóval hatékonyabb, mint az elődje, ami hetente 1 mérföldet tudott haladni. Valószínűleg emiatt került elő újra a Hyperloop koncepciója, hiszen az új masina heti 7 mérföldes tempója mellett már nem tűnnek legyűrhetetlennek az akár több ezer kilométeres szakaszok sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.