Hirdetés

Hasít a tőzsdén a Tesla, egyre gazdagabb Elon Musk



|

Rekordmagasságban zárt a Tesla árfolyama, ami Elon Musk számára is jelentett még 2 milliárd plusz dollárt.

Hirdetés

Minden korábbi rekordot áttört a Tesla árfolyama nem is olyan régen, amikor közel 10 százalékot emelkedve már 524,86 dolláros magasságot ért el. Mindez egyben azt is jelenti, hogy 17 évvel az alapítása után minden más autógyártót lekörözött piaci értékben, és már 94 milliárd dollárt ér a cég. 

Hirdetés

Ezzel jócskán megelőzi az olyan óriásokat, mint a GM (52 milliárd) vagy a Ford (37 milliárd), és ha megnézzük, ez a két vállalat együtt sem ér annyit, mint a Tesla. A szakértők szerint ez elég valószerűtlen, főleg egy ilyen "fiatal" cégtől. 

Miért szárnyal ennyire a Tesla? Az elemzők pozitív várakozásai mellett a kínai változtatások miatt, amelyek olcsóbbá teszik a Teslákat az országban. A tippek szerint jó nagy lesz majd a kereslet a Model 3 és Model Y iránt. A hasonló jó hírek mindig nagy őrületet hoznak persze a tőzsdén, amiből Elon Musk is profitált: a magánvagyona nagyjából 2 milliárd dollárral nőtt egy nap alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.