Hirdetés

Eltiltanák a 16 év alattiakat a közösségi média oldalak használatától



|

Egy meglehetősen szigorú törvényjavaslat került most felterjesztésre az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Bőven megvannak a közösségi média oldalak veszélyei, amik gyakran a teljesen elborult trendek képében öltenek testet. Nemrégiben például már magának a TikToknak kellett beavatkoznia, hiszen még a testképzavar veszélye is felmerült a rövidvideós platform nemrégiben felfuttatott őrületének köszönhetően. És ez csak egy probléma a sok közül, amik elsősorban a fiatalságot veszélyeztetik, akik aktívan tevékenykednek az oldalakon, elsődleges fogyasztói az ott megtalálható tartalmaknak.

Nem csoda, hogy már többször is megpróbáltak fellépni azzal kapcsolatban, hogy valamilyen formában mégiscsak szabályozzák, korlátozzák ezen platformok használatát a fiatalság körében, azonban mindent átfogó, ténylegesen működő megoldás még nem született.

Hirdetés

Az AP News amerikai hírügynökség értesülései alapján ezen próbálnának meg most változtatni az Egyesült Államokban, Floridában, ahol bármiféle szülői beleegyezéstől és engedélytől függetlenül, átfogóan eltiltanák minden 16 év alattit a különböző social media oldalak használatától.

A szenátus jóváhagyása után a törvényjavaslatot nemrégiben fogadta el a képviselőház, így került most a republikánus Ron DeSantis floridai kormányzó elé. A javaslat értelmében minden olyan oldal a szankció alá esne, ami a felhasználók tevékenységét nyomon követi, illetve lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy kommunikáljanak egymással és tartalmakat tegyenek közzé.

A javaslat egyik szenátusi támogatója, a republikánus Erin Grall úgy fogalmazott:

"Olyan oldalakról beszélünk, amelyek addiktív funkciókat használnak arra, hogy tömegesen manipulálják gyermekeinket, hogy kárt okozzanak nekik."

Persze sokan szembe mentek a javaslattal: az ellenzők elsősorban a szülőkre bíznák a gyermekek közösségi média használatával kapcsolatos döntéseket. Egyébként a floridai kormányzó, DeSantis is hasonlóan vélekedett erről. Míg megérti, hogy ezek a platformok valóban károsak lehetnek a tinédzserek számára, ezzel együtt úgy gondolja, hogy a szülőknek is szerepet kellene vállalniuk ezen oldalak használatának ellenőrzésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.