Hirdetés

Elvenné a mobilod munkáját ez a fura mesterséges intelligenciás doboz



|

Egy érdekes AI-kütyüt prezentáltak a CES 2024-en, ami AI-alapú automatizálással könnyítené meg a mindennapjainkat.

Hirdetés

Ahogy az előre borítékolható volt, a ChatGPT megjelenését követő mesterséges intelligenciás láz a hardveres piacra is átterjedt, így a néhány hónapja leleplezett Humane AI Pin képében már láthattunk olyan fizikai terméket, amit a manapság oly divatos témára húztak fel, miközben az a hír járja, hogy a világhírű chatbot mögött álló OpenAI is egy titokzatos eszközön dolgozik az Apple egykori dizájngurujával.

A Las Vegasban zajló CES 2024 konferencián pedig egy újabb versenyző is színre lépett, ami nem kevesebbre pályázik, mint az okostelefonok kiváltására.

Hirdetés

A Rabbit Inc. bemutatkozó terméke, a Rabbit r1 egy 2,88 hüvelykes érintőkijelzővel, kamerával, fizikai görgetővel és egy hangparancsok bevitelére szolgáló gombbal felszerelt kompakt doboz, ami a mesterséges intelligencia segítségével végezhet el különböző feladatokat, melyekhez eddig a mobilunkat kellett nyomogatnunk.

A szokásainkból tanuló r1-et olyan műveletekre vethetjük be, mint például a pizzarendelés, az online szállásfoglalás, egy megfelelő szórakozóhely vagy étterem felkutatása, az eszközt hajtó Large Action Model pedig állítólag még az olyan összetett alkalmazásokon belül is képes többlépcsős automatizált műveleteket végezni, mint a Photoshop.

Maga a kütyü nem tartalmaz appokat, minden a weben keresztül történik, így viszont a használatához meg kell adnunk a különböző szolgáltatásokhoz kapcsolódó belépési adatainkat, ami bizonyára sokakat eltántorít majd a kísérletezéstől. A 1000 mAh-s akkuval érkező termékért 200 dollárt kér a gyártó, az előrendelők pedig március-április környékén kaphatják kézhez az első példányokat.

Akit mélyebben is érdekel, mire képes a Rabbit R1, a startup 25 perces videóbemutatójából részletesen tájékozódhat az eszközről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.