Hirdetés

Elvesz egy fontos funkciót a Google azoktól, akik babrálnak a telefonjukkal



|

A rootolt készülékek tulajdonosai kénytelenek lemondani egy hasznos funkcióról.

Hirdetés

Számos felhasználó számolt be az utóbbi időben RCS-sel kapcsolatos problémákról rootolt Android telefonokon. A beszámolók szerint, az érintett felhasználók nem tudnak RCS-üzeneteket küldeni vagy fogadni, még akkor sem, ha a rootolt telefon átmegy az ellenőrzéseken.

Úgy tűnik, hogy a Google kifejezetten a Google Messages alkalmazásban hajtja végre a Play Integrity API igazolási ellenőrzéseket. A Google Messages nem küld figyelmeztetést annak ellenére, hogy állítása szerint a telefon csatlakozik az RCS-hez, így a felhasználók nem is értesülnek a problémáról.

A Google több fórumon is megerősítette, hogy a rootolt eszközökön az RCS blokkolására irányuló lépés a spamek elleni küzdelem része.

Hirdetés

A reddites panaszáradatban találkozni olyan hozzászólóval is, akinek üzenete rejtélyes módon felszívódott az elküldés után. A legtöbb jogos kritika viszont azért érte a keresőóriás mögött álló cégbirodalmat, mert semmilyen visszajelzést nem kaptak a hibáról az érintett felhasználók az alkalmazás részéről.

Egy közelmúltbeli nyilatkozatában a vállalat szóvivője megemlítette, a keresőóriás gondoskodik arról, hogy az üzeneteket küldő vagy fogadó eszközök betartsák az RCS szabvány által meghatározott működési irányelveket. A lépés célja, hogy visszaszorítsák a Google Messagesben a spameket és más visszaéléseket.

Szóval ha úgy döntesz, hogy rootolod a telefonodat, jó eséllyel egy sor hasonló problémával fogsz szembesülni. Az olyan alkalmazások, mint a Google Wallet és a banki alkalmazások bemondhatják az unalmast, mivel a készüléked nem fog megfelelni a Play Integrity API tesztnek. Ilyen esetekben a Google legtöbbször figyelmeztető üzenetet küld, amelyben tisztázza, hogy a készüléked nem támogatott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.