Hirdetés

Elveszíti egy kényelmi funkcióját a Messenger és az Instagram, de valami jobb jöhet helyette



|

Furcsa lépésre szánta el magát az üzemeltető, ám nyomós oka lehet rá.

Hirdetés

2012 óta az Instagram is az akkor még Facebook, Inc. néven futó Meta szolgáltatásait erősíti, ami egyebek mellett abban is tükröződik, hogy az évek során Zuckerbergék igyekeztek olyan közel hozni az egykori képmegosztót a Facebookhoz és a Messengerhez, amennyire csak lehetséges.

Ezt szolgálja például a fiókok összekapcsolhatósága, a mindenhol elérhető eltűnő sztorik, valamint az Instagram beépített csevegője és a Messenger üzenetküldő közötti átjárhatóság, amit még 2020-ban vezetett be a Meta. A jelek szerint viszont most véget is ért ez a kaland.

Hirdetés

A 9to5Google ugyanis nemrég felhívta a figyelmet egy új terméktámogatási dokumentumra, amely szerint december közepétől megszűnik a két platform kompatibilitása. Ennek következményeként már nem kezdeményezhetünk új szöveges csevegéseket vagy hívásokat a Facebook és az Instagram között, valamint a meglévő chatek sem lesznek folytathatók, és a Messenger postafiókunkba kerülnek át.

A Meta nem indokolta a módosítást, ami nemcsak a szűk határidő miatt jött derült égből villámcsapásként, hanem azért is, mert látszólag teljesen ellentétes a vállalat eddigi törekvésével, ami a házon belüli platformok közötti átjárhatóságot célozta. A 9to5Google szerint ugyanakkor meglehet, hogy Zuckerbergék ezzel már az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályának (DMA) való megfelelést készítik elő, ami előírja a legnagyobb chatszolgáltatások egymással való kompatibilitását.

Meglehet tehát, hogy a Meta csak azért vonta vissza a Facebook és az Instagram közötti chatelést, hogy rövidesen egy új megoldással helyettesítse, ami már nem csak a saját platformok esetében fogja garantálni az átjárhatóságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.