Hirdetés

E-mailben rúgta ki Elon Musk a Twitter rengeteg dolgozóját



|

Már ma, azaz pénteken megteszi Elon Musk a "nehéz, de szükséges lépést", a dolgozókat be sem engedik a Twitter irodájába.

Hirdetés

Elon Musk megvillantotta emberi nagyságát:

Csütörtökön írt egy köremailt a Twitter dolgozóinak, hogy másnap, azaz pénteken hatalmas elbocsájtási hullámra számíthatnak.

A levél szerint  nehéz, de szükséges lépés ez, és most "egészséges pályára" állítják a vállalatot. Musk tisztában van vele, hogy "sok olyan embert érint ez, akik nagyban hozzájárultak a Twitter működéséhez", de csak így lehet sikeres a cég. Azt, hogy van-e még munkája, mindenki aznap reggel tudja meg, helyi idő szerint 9-kor.

A cég főhadiszállását is zárva tartják aznap "a dolgozók és a cég adatainak védelmében", értsd: hogy senki ne próbáljon bosszút állni vagy adatokat lopni.

Hirdetés

Eddig arról szóltak a hírek, hogy az új CEO - mert közben vezérigazgató is lett a cég friss tulajdonosa - a munkatársak felét, azaz 3500 főt rúg majd ki, szerinte ekkora "racionalizálásra" van szükség. Nyáron például azt mondta a Twitter dolgozóinak, hogy "a legnagyobb baj, hogy minden programozóra tíz ember jut, aki menedzseli a munkájukat". 

Már csütörtökön, az e-mail elküldése után be is perelték Elon Muskot az eljárás miatt. Az amerikai szövetségi törvények szerint ugyanis az ilyen nagy létszámú leépítést legalább 60 nappal előre be kell jelenteni.

A csoportos pert Shannon Liss-Riordan ügyvéd indította a munkatársak nevében; ő az, aki a Tesla hasonló, igaz, "csak" 10 százalékos kirúgási hulláma után is perelte a milliárdost. Musk akkor annyit mondott, az ilyen per "magától értetődik". Liss-Riordan ezzel azt szeretné, ha minden munkatárs tudná, hogy nem kell aláírnia semmit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.