Hirdetés

Emberszerű robotot fejlesztett a Xiaomi, de még nem tudni, mire lesz jó



|

Egyre több humanoid robot tűnik fel a nagyvállalatok portófiójában.

Hirdetés

Majdnem pont egy évvel ezelőtt, 2021. augusztus 19-én a Tesla megtartotta a Artificial Intelligence Day névre hallgató eseményét, ahol bemutatta a Tesla Botot. A produkció elképesztően kínos volt, úgy mutatták be a testet öltött mesterséges intelligenciát, hogy egy embert öltöztettek fehér ruhába, aki a színpadra érve táncolni és produkciózni kezdett. Később aztán kiderült, hogy tényleg készül a Tesla Bot, azóta azonban nagy a csend.

Elon Musk 2022-re ígért prototípust, nem lennénk azonban meglepve, ha ebből semmi nem lenne év végéig.

Hirdetés

A Xiaomi egy fokkal komolyabban vette a saját robotjának bejelentését. A CyberOne nem futkározott és táncolt a színpadon, cserébe ez egy igazi robot, aki egy vörös virágot vitt a főnöknek, majd felvett egy Kung Fu állást, hogy Lej Csün, a Xiaomi CEO-ja készíthessen vele egy selfie-t.

Az 52 kilós és 1,77 méter magas robot Mi-Sense mélység érzékelő modullal rendelkezik, felismeri az embereket, gesztusokat és egyéb non-verbális jeleket. A Xiaomi beszámolója szerint a CyberOne 85 különböző környezeti hangot és 45 emberi érzelmet is felismer, arról azonban nem meséltek egyelőre bővebben, ezt hogyan érték el.

Lej Csün és a cég kommunikációja sem tette világossá, hogy hosszú távon mi a cél a CyberOne-nal, az is elképzelhető, hogy egyszerűen a technikai fejlettségüket akarták megvillantani ezzel. Mindenesetre érdekes kísérlet, ha még nem is annyira stabil, mint a Boston Dynamics robotjai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.