Hirdetés

Embert ölt a robot, doboznak nézte a dolgozót



|

Épp azt kellett volna ellenőrizni, hogy rendben működnek-e a robot érzékelői, mikor megtörtént a tragédia.

Hirdetés

Élelmiszeres doboznak nézett egy embert egy robot, ezért zúzta halálra Dél-Koreában a Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint. Kedd éjszakai a dél-kjongszangi paprikaválogató központban a dolgozók éppen a robot érzékelőinek működését ellenőrizték, mikor a szörnyű tragédia megtörtént. 

A robot karja épp akkor hibásodott meg, amikor az egyik, 40-es éveiben járó dolgozó az ellenőrzési munkafolyamatok végénél jár. A gép egyszerűen összetévesztette a férfit egy doboz zöldséggel, ezért megragadta, majd a szállítószalagra dobta és ott összezúzta az arcát és a mellkasát. Egyből kórházba szállították, de ott már nem tudták az orvosok megmenteni az életét. 

Hirdetés

A rendőrség jelenleg vizsgálatot tervez a telephely biztonsági vezetői ellen annak érdekében, hogy kiderítsék, történt-e valamiféle mulasztás. A ellenőrzéseket egyébként nem kedd este kellett volna elvégezni, hanem két nappal korábban, de a robot érzékelőjével kapcsolatos problémák miatt végül elhalasztották a folyamatokat. 

Az utóbbi időben messze nem ez volt az egyetlen robotokkal kapcsolatos baleset, de ennek az esetnek a kimenetele lett a legszörnyűbb. Idén márciusban ugyancsak Dél-Koreában szenvedett súlyos sérüléseket egy 50-es éveiben járó férfi, miután csapdába ejtette egy robot egy autóalkatrészeket gyártó üzemben. Tavaly nyáron pedig egy sakkrobot törte el a fiatal játékos egyik ujját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.