Hirdetés

Most már te is mixelhetsz emojikat



|

Már így is kismillió különféle apró képecskével turbózhatjuk fel a szövegeinket, de a Google még ezt is tudta fokozni.

Hirdetés

Az emojik lassacskán a digitális közbeszéd betűkkel megegyező részeivé válnak. Sokszor azért használjuk őket, hogy érzelmi extrát vigyünk a szövegbe, hiszen teljesen mást jelent, ha szárazon annyit írunk vissza, hogy "te hülye vagy", mintha mögé biggyesztenénk egy szívecskét, ami máris elveszi a mondat élét. Az emoji-tár ráadásul folyamatosan bővül, egyrészt aktuális és gyakran használt témakörökhöz kapcsolódó képekkel, másrészt a gender-egyenlőség, rasszok és hasonló jegyek mentén.

Hirdetés

De bármilyen sebességgel bővül is a lista, az emberi csakazértis-faktor legyőzhetetlen. Ha ingyen kaphatsz egy piros vagy egy kék autót, azonnal rákérdezel, van-e sárga. És ugyan simán van szomorú emoji és szívecskét pusziló emoji, ha egyszer mi akkor is azt akarjuk kifejezni egy képben, hogy szomorúak vagyunk ugyan, de közben szerelmesek. Nos, mostantól mindez már megoldható, méghozzá így:

Ugyanezen gondolkodásmód mentén tudjuk azt is kifejezni, hogy nem csak a nekünk felkínált pénznek örülünk, de ezért imádjuk is azt, akitől kapjuk, tessék csak nézni:

Ha pedig azt jeleznénk, hogy egyszerre kezeljük a beszélgetőpartnerünket némi gyanakvással, miközben továbbra is imádjuk, használhatjuk mondjuk ezt:

A fentieket és jóval többet mostantól könnyen meg lehet valósítani, ehhez csupán az szükséges, hogy a Gboard billentyűzetet használjuk Android alatt, ezen belül is feliratkozunk a béta verzióra, egyelőre ugyanis csak itt elérhető az Emoji Kitchen nevű újdonság - a Google a jelek szerint úgy tekint erre, mintha két alapvető alkatrészből egy harmadik emoji-ételt főznénk.

A cikk végén pedig csendben itt hagynánk a kedvenc párosításunkat, az oxymoronok új királyát. "Imádlak, te sz...", avagy:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.