Hirdetés

Ennyi reklámot kell nézni óránként a Disney+-on annak, aki keveset szeretne fizetni



|

Kiderült, mennyi reklámot tartalmaz pontosan a kedvezményes Disney+-előfizetés.

Hirdetés

A hírek szerint idén év végén tervezi bevezetni a Disney+ is az új, minden korábbinál olcsóbb, ugyanakkor reklámokat is tartalmazó előfizetői csomagját. Hasonló terveket dédelget egyébként a Netflix is. A rendszer Amerikában már jól működik olyan platformokon, mint a Hulu (ami egyébként szintén a Disney-hez tartozik), vagy épp az HBO Max. Fontos megjegyezni, nem arról van szó, hogy az eddigi előfizetőkre reklámokat kényszerítenének rá, hanem arról, hogy bevezetnek egy olcsóbb csomagot. 

The Wall Street Journal és a Variety értesülései szerint a még 2022-ben elstartoló új, olcsó Disney+ előfizetői csomag egészen pontosan óránként 4 percnyi reklámot tartalmaz majd. Ez jobb arány, mint amit a legtöbb konkurens platform reklámokkal dúsított előfizetései általában kínálnak. 

Hirdetés

Összehasonlításképpen a Hulu közel kétszer ennyi reklámidőt tesz kötelezővé óránként, ráadásul a reklámok számában is első, 9-12 reklámot vetítenek le 60 percnyi műsor mellett. Az NBC Universalhoz tartozó Peacock óránként 5 percnyi reklámmal operál, az HBO Max pedig 4 perccel - utóbbival lehet tehát majd párba állítani a Disney+ olcsósított előfizetési csomagját. A Kantar mérései szerint egyébként az amerikai tévécsatornákon átlagosan 18-23 perc reklám megy le egy óra tévéműsor alatt. 

Kiderült mindezeken felül az is, hogy a Disney+-on a gyerekekhez tartozó profiloknál soha semmiféle reklám nem jelenhet meg, illetve magukat a reklámokat is erősen szelektálják, nem kerülhet fel például alkoholt népszerűsítő anyag, vagy politikai reklám.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.