Hirdetés

Ennyit fizet a Google, hogy a gyártók eléd tegyék a keresőjét



|

Az árbevételének egyre nagyobb részét fordítja arra a Google, hogy minden mobilkészüléken az óriásé legyen az alapértelmezett kereső.

Hirdetés

A Google egyre több pénzt fizet ki a különböző cégeknek azért, hogy a piacon megjelenő készülékeken az óriásé legyen az alapértelmezett kereső. Tavaly például egyetlen év alatt 7,2 milliárd dollárt költött erre a célra. 

Hirdetés

Az úgynevezett forgalomszerzési költségeket az Apple-nek és az androidos okostelefonok gyártóinak fizeti a Google. 

Jelenleg a kifizetett összeg a Google teljes árbevételének a 11 százalékát teszi ki, pedig korábban ez csak 7 százalék volt. Az európai törvényei szabályozások fényében fennáll a lehetősége annak, hogy a Google hamarosan muszáj lesz ennél is többet fizetni. 

Érdekesség, hogy az Apple éppen az iOS 11-ben cserélte le a Binget a Google javára, vagyis még több forgalmat irányít át a Google-höz. Az Alphabet nem hozza nyilvánosságra, hogy melyik cégnek pontosan mennyit fizet a Google, de a szakértők becslései szerint a 7,2 milliárd dollárt jelentős része az Apple-höz folyik be. 

Amennyiben a Google saját hardverei a jövőben sikeressé válnak, akkor ezeket a költségeit csökkentheti az óriás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.