Hirdetés

Ennyivel növeli a MacBookok üzemidejét az M3 chip



|

Az új processzorok nemcsak erősebbek, de az energiával is ügyesebben gazdálkodnak, mint a régi M2-széria.

Hirdetés

Az Apple az október végére időzített Scary Fast eseménnyel gondoskodott róla, hogy az ünnepek előtt ismét elfoglalják a címlapokat az almás termékek, méghozzá az új generációs M3 processzorokkal szerelt iMac és MacBook Pro számítógépek hírével.

Az ARM-architektúrára épülő M3, az M3 Pro és M3 Max chipek nemcsak a nyers teljesítményben, valamint GPU-s és az MI-képességekben hoztak előrelépést, hanem az energiatakarékosságban is, így az új MacBook Pro modellek jobb üzemidőt biztosítanak az elődeiknél.

Hirdetés

Hogy pontosan mennyivel, azt az almás hírekre szakosodott 9to5Mac foglalta össze, melynek beszámolója alapján kiviteltől függően 1-5 órával több használatot préselhetünk ki az M3-as MacBook Prókból. Az egyes modellekre bontva a következőképp alakulnak az Apple által megadott hivatalos számok:

  • A 16 hüvelykes, M3 Pro és M3 Max SoC-kal szerelt MacBook Pro laptopok 22 órányi videolejátszást kínálnak egyetlen feltöltéssel. Ez egy órával több, mint az M2 Pro/Pro Max chippel hajtott elődök esetében.
  • A 14 hüvelykes, M3 SoC-kal szerelt MacBook Pro 22 órányi videolejátszást kínál egyetlen feltöltéssel. Az M2 Pro/Maxhez képest itt 5 óra az előrelépés.
  • A 14 hüvelykes, M3 Pro és Max SoC-kal szerelt MacBook Pro 18 órányi videolejátszást kínál egyetlen feltöltéssel, ami szintén 5 órányi plusz az M2 Pro vagy Max chipre épült MacBook Prókhoz mérve.

Az Apple tehát egész jelentős fejlődést ígér az üzemidőben, amit bizonyára független tesztek is próbára tesznek majd a szállítások november 7-i elindulását követően. Ami pedig a Wi-Fi webböngészést illeti, ennek kapcsán a 14 hüvelykes, M3-as MacBook Pro 15 órán át áll rendelkezésre, míg a Pro és Max chipekből 12 órát lehet kipréselni. A 16 hüvelykes MacBook Pro csak M3 Pro és M3 Max processzorral kapható, és mindkettő esetében 15 órányi webböngészésről szól a gyári adat. Mindez a 14 hüvelykes és a 16 hüvelykes méreteknél is 1-1 óra pluszt jelent az M2-es elődökhöz képest.

Végezetül érdemes lehet megjegyezni, hogy az új MacBook Pro modellek természetesen továbbra is rendelkeznek gyorstöltéssel - akár 50%-os töltést ígérve 30 perc alatt, a dobozokban pedig 70 (14") vagy 140 W-os (16") töltőket találunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.