Hirdetés

Érdekes titulust aggatott magára Elon Musk



|

A CEO helyett egy jóval grandiózusabb nevet választott magának a Tesla első embere.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy Elon Musk elég gyakran szerepel a hírekben, hiszen olykor egyetlen szimpla Twitter-bejegyzéssel képes hatást gyakorolni a tőzsdepiacra, de tudományos tevékenysége miatt is világszerte rengetegen követik figyelemmel őt.

Egy ideje pedig már ő a leginkább elektromos járgányokkal foglalkozó Tesla vezérigazgatója is, de nagyon úgy tűnik, hogy ráunt erre a titulusra, és egy elég furcsa lépésre szánta el magát.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Értékapapír- és Tőzsdefelügyeletéhez bejegyzett beadvány alapján ugyanis Musk hivatalos megnevezése a vállalatnál "Technoking", vagyis magyarul technokirály lett. A pénzügyi vezetőként tevékenykedő Zach Kirkhorn friss titulusa pedig a "Master of Coin", amit leginkább pénzmesternek lehetne lefordítani.

A változtatások március 15-én léptek életbe, habár azt nem tudni, miért is volt ezekre szükség. Valószínűleg Musk ismét vicces kedvében lehetett, habár azt el kell ismerni, hogy ez egy elég jópofa és kreatív lépés volt tőle, hiszen nyilván menőbb, ha az ember technokirályként hivatkozhat magára az unalmasan hangzó vezérigazgató helyett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.