Hirdetés

Érkezik az új Asus ZenFone generáció, a Mini verzió is készül



|

A tajvani gyártó kifejezetten az iPhone 12-re támad a legújabb, kompakt méretű változattal.

Hirdetés

A Geekbench tesztalkalmazás nyilvános adatbázisának köszönhetően egy ideje tudható, hogy az Asus gőzerővel készül a ZenFone 8 okostelefonok bemutatására. Korábban ez a termékcsalád kezdte meg az éves generációs megújítást, és csak ezt követően kerültek bemutatásra az egyéb, speciális igényeket kielégítő modellek, ám idén a ROG Phone 5 kezdte a sort, és kapta meg a megérdemelt felhajtást.

A ZenFone 8 bár az átlag okostelefonos felhasználókat célozza, mégsem lesz megszokott vagy unalmas a május 12-ére időzített bejelentés. Az elmúlt hetekben pletykált kompakt méretű verziót lényegében most erősítette meg a vállalat, méghozzá igen ötletes módon.

Hirdetés

Természetesen még a készüléket senki sem láthatta, a ZenFone 8 Mini érkezését az ügyesen összeállított sajtómeghívó leplezte le. Több, nemzetközi vizeken mozgó sajtóorgánumhoz eljutottak azok a kis csomagok, amelyek első ránézésre semmi meglepőt nem tartalmaztak, ám jobban megnézve a dobozka tartalmát, előkerült egy plasztik lapocska is, ami vélhetően a Mini verzió méretét kívánja demonstrálni.

A sajtóanyag ugyanakkor továbbra is eléggé titokzatos, ugyanis konkrétan ez a modellnév nem tűnik fel sehol, csupán a kompakt méretre hívja fel a figyelmet az Asus. Emiatt pedig mostantól tulajdonképpen nem az a kérdés, hogy a ZenFone 8 Mini létezik-e, hanem hogy pontosan mi is lesz az valójában. A nagyjából az iPhone 12 méretében gyártott plasztikkártya jelképezi a kicsi variánst? Netán ez a sima ZenFone 8-hoz kapcsolódik, és hamarosan egy még kisebb verzióval is számolhatunk?

A PhoneArenához eljutott sajtómeghívó ügyesen leplezi (le) a Mini verziót.

Egyelőre nem tudni, és pont ettől lesz izgalmas a májusi bemutató. Ami viszont biztos, hogy mérettől függetlenül a Snapdragon 888-as rendszerlapkát használja a gyártó, a kijelzők magas, legalább 120 Hz-es képfrissítéssel várhatók, illetve a roppant egyedi forgatható kamerarendszer továbbfejlesztéséről is hallani. Ez utóbbival kapcsolatban többek kételkednek, elképzelhető, hogy a mérnökök csupán egy, dedikált modell számára dolgoztak tovább a különleges megoldáson, a többi változat normál hátlapi lencséket kaphat.

Május 12-én élőben követhetjük az új ZenFone okostelefonok bemutatóját; kérdés, hogy megmarad-e a "flip" kamera.

Mindez hamarosan kiderül, a ZenFonre 8 iránt érdeklődők mindenképp figyeljék május 12-én az Asus közösségi média csatornáit, a leleplezésre élő online bemutató formájában kerül sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.