Hirdetés

Erre senki sem számított: közösségi oldallá alakul a Plex



|

Társas élménnyé tenné a filmek és a sorozatok iránti rajongást a platform.

Hirdetés

Decemberben lesz 14 éve, hogy elindult a Plex médiaszerver szolgáltatása, melynek segítségével tetszőleges filmeket, sorozatokat vagy zenéket streamelhetünk a saját eszközeinkre. Az azóta eltelt időben folyamatosan bővültek a platform képességei, most pedig egy olyan változtatást jelentett be az üzemeltethető, ami alapvetően befolyásolhatja a felhasználói élményt.

A Plex ugyanis bevezeti a "Discover Together" funkciót, melynek formájában a közösségi oldalakra hajazó képességekkel bővül a repertoár.

Hirdetés

A Discovery Together lehetővé teszi a nyilvános felhasználói profilok létrehozását, amelyekről követhetünk másokat és minket is követhetnek, valamint ajánlásokat oszthatnak meg egymással a közösség tagjai. A funkcióval hozzáadott barátok látják, milyen műsorokat nézünk, s hogy milyen könyvjelzőket helyezünk el a későbbi megtekintésre szánt tartalmaknál.

A közösségi médiás fordulat nem teljesen új, mivel az üzemeltető már tavaly óta tesztelte a funkciót, mostantól viszont hivatalosan is elérhetővé vált. A Dicovery Together négy fülre épül: az elsőn (Trending) az éppen népszerű tartalmakra vonatkozó ajánlásokat látunk a közösségi aktivitás alapján, a másodikon (Activity) a barátaink által pörgetett tételek között szemezgethetünk, az utolsó kettőn (People, My Profile) pedig embereket kereshetünk és a saját adatainkat kezelhetjük.

A frissítés a Flex által támogatott összes platformon elérhető a konzoloktól a mobilokon át a webes appig és az AndroidTV/AppleTV-ig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.