Hirdetés

És mostantól van a Facebook jövőképének valódi boltja is



|

A Meta Quest headseteket és más érdekes kütyüket lehet kipróbálni vásárlás előtt a Meta kaliforniai boltjában.

Hirdetés

A Mark Zuckerberg által felvázolt, a metaverzumra vonatkozó elképzelései alapján azt gondolhatnánk, hogy a lassan készülő technológia egyre inkább szeretné kiiktatni a valódi tereket az életünkből és virtuális helykre cserélni őket.

A Meta ennek ellenére pont, hogy arra invitálja bizonyos vásárlóit, hogy álljanak fel a fotelből, és menjenek el a boltjukba, hogy megnézzék a kütyüiket. A cég ugyanis május 9-én megnyitja első fizikai boltját, ahol olyan eszközök hasznosságáról győződhetünk meg, amiknek a funkcióit elmondás alapján néha nehéz elképzelni.

Hirdetés

Az első Meta Store a kaliforniai Burlingame-ben nyílik majd meg, amiről azt érdemes tudni, hogy rendkívül közel van a cég Reality Labs nevű fejlesztőközpontjához, így a különböző technológiákkal kísérletező szakemberek visszajelzéseket is gyűjthetnek a boltból, illetve könnyedén kipróbálhatnak bizonyos változtatásokat, vagy kommunikációs technikákat. Az üzlet nyitását leleplező blogposztban három eszköztípust emeltek ki a Meta munkatársai, amik megvásárolhatók és kipróbálhatók lesznek a boltban.

A Meta Quest headsetek jelenléte nem meglepő annak ismeretében, hogy a virtuális, illetve a kevert valóság kulcsfontosságú a metaverzum megvalósításában. Ezeket a kijelzőket különböző játékok, például a Beat Saber, a Real VR Fishing, a Supernatural, és a GOLF+ segítségével próbálhatják ki a vásárlók, a játékélményükről pedig kapnak egy félperces, kevert valóságot használó (tehát a valódi játékost az adott játék világába helyező) videófelvételt is, amit aztán megoszthatnak a közösségi médiában (a Meta legalábbis biztos örülne ennek).

Emellett a Meta és a Ray-Ban együttműködésében elkészült fényképezős napszemüvegeket is kipróbálhatják az érdeklődők, illetve a videotelefonálásra kitalált, rendkívül egyszerű Portal eszközök (ezek között van tablet és TV-hez csatlakoztatható webkamera) is ott lesznek a Meta Store-ban. A nem túl nagy, nagyjából 144 négyzetméteres üzletet egyébként abból a szempontból is tesztüzemnek fogja fel a Meta, hogy eldöntsék, a jövőben szeretnének-e további boltokat nyitni. és ha igen, milyen stratégia mentén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.