Hirdetés

És te hogy viselnéd, ha az áramszolgáltató kapcsolgatná a légkondidat?



|

Az okostermosztát remek dolog, kivéve amikor az áramszolgáltató távolról elkezdi állítgatni, hogy ne legyen áramkimaradás. Texasban ez most egy éles probléma.

Hirdetés

Meglehetősen szokatlannak tűnik, hogy egy szolgáltató cég önkényesen belepiszkál az ember otthoni rendszerébe, de Texasban most számos okosotthonnal bíró felhasználó arról panaszkodik, hogy a helyi áramszolgáltató állított a rendszeren, hogy csökkentse a városi ellátás terheltségét. 

Ez persze elsőre nagyon megdöbbentően hangzik, de a texasi EnergyHub szolgáltató szerződésében például jogot kap a szolgáltató, hogy belenyúlhasson a rendszerekbe, ha a helyzet úgy kívánja a szolgáltatás folyamatosságának érdekében.

Hirdetés

Emlékezetes, hogy a megye már az idei súlyos hidegfrontnál is komoly ellátási problémákkal küzdött, és senki nem szeretne újabb komoly áramszüneteket, főleg a most elviselhetetlenné váló melegfront alatt.

A nem túl fogyasztóbarát program elméletileg olcsóbb áramszámlával teszi szebbé a felhasználó életét, azonban odáig már kevesebben jutnak a szerződés elolvasásában, hogy milyen hátrány érheti őket szélsőséges esetekben, amelyből Texasból sajnos egyre több van a klímaváltozásnak köszönhetően. 

Így a harmadik fél által vezérelhető okosotthonok lakói egyelőre háborognak a közösségi médiában, a cégek pedig a hálózati kapacitást szem előtt tartva feltehetően továbbra is közbeszólnak majd, ha valaki túlságosan keményen hűtené le lakását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.