Hirdetés

Észak-Korea állítólag meg akarta hackelni a Pfizert, hogy ellopja a vakcina receptjét



|

A szöuli hírszerzés szerint Észak-Korea hackerakcióval akart extra tudáshoz jutni, bár Phenjan eddig egyetlen megerősített koronavírusos esetet sem jelentett.

Hirdetés

Jelenleg az egész világ azzal foglalkozik, hogy megoldást találjon a Covid-19 miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzetre. Őrületes tempóban haladnak a gyógyszercégek, hogy minél több oltóanyagot tudjanak gyártani. Ezen nyilvánvalóan nem segít, hogy ismét hackertámadás érte a Pfizer/BioNTech-et.

Tavaly novemberben a Microsoft megerősítette, hogy észak-koreai és orosz hackerek megpróbáltak betörni Bill Gates cégének rendszerébe a vakcina, illetve annak kezelési technológiája után kutatva. Ez azért is furcsa, mert az észak-koreai vezető korábban azt nyilatkozta, hogy az országban nincs koronavírus fertőzött.

Hirdetés

"A kibertámadások közben megpróbálták ellopni a Pfizer/BioNTech Covid-19 vakcináját, illetve annak kezelési technológiáját." - nyilatkozta Ha Tae-keung, dél-koreai törvényhozó a Washington Postnak. 

Hozzátette, hogy a Dél-Koreát Észak-Koreából érő kibertámadások száma 32%-kal növekedett egy év alatt.

Észak-Koreából egyelőre nem érkezett válasz a Dél-Koreában közétett információra, csak annyit tudni, hogy nem ez lenne az első eset, hogy az ország megpróbált kutakodni a Pfizer/BioNTech után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.