Hirdetés

Észak-Korea épp most készül nagyot szakítani az összerabolt bitcoinján



|

Több rablásból származó zsákmányt akarnak pénzre váltani a diktatúra által portyázni küldött hackerek.

Hirdetés

Habár az utóbbi időben a kriptovaluta, mint befektetési eszköz rengeteget vesztett a vonzerejéből, még mindig bőven akadnak, akik a blokklánc-alapú pénzekkel kereskednek, a zsákmányra leső hackerek pedig továbbra is előszeretettel vadásznak az ilyen emberekre.

Az FBI most közleményben hívta fel rá a kriptovalutában utazó privát szolgáltatók figyelmét, hogy az észak-koreai rezsimhez kötődő Lazarus Group hackercsoport (akik TraderTraitor és APT38 néven is ismertek) tagjai az elmúlt hónapok során összerabolt bitcoin valódi pénzre váltására készülhetnek.

Hirdetés

Az FBI több mint 40 millió dollár értékben összesen 1580 bitcoint azonosított, amelyeket 6 különböző kriptovalutás tárcán mozgatnak a Kim Dzsongun vezette diktatúra udvari kiberbanditái. A virtuális pénz egyebek mellett az Alphapapo, a CoinsPaid és az Atomic Wallet platformok kirablásából származhat, ahonnan a Lazarus Group június-július során 60 millió, 37 millió és 100 millió dollár értékben lopott el kriptovalutát.  

A szövetségi nyomozóiroda most azt tanácsolja, hogy a magánszektor szereplői vizsgálják meg a közleményben tételesen is felsorolt virtuális pénztárcákat, és "éberen védekezzenek" az azokhoz közvetlenül kapcsolódó, vagy azokkal összefüggésbe hozható tranzakciókkal szemben. A hatóság emellett azt ígéri, hogy a jövőben is folytatja az Észak-Korea állami bevételeit hizlaló kripto-lopások és egyéb kiberbűnözési formák leleplezését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.