Hirdetés

Ettől a Facebook hibától dobsz egy hátast



|

A Meta közösségi platformja egyeseket elég durva korlátozás elé állított.

Hirdetés

Néhány hete érkezett a hír, hogy a Meta felajánl a Facebook és az Instagram felhasználóinak egy reklámoktól mentes, fizetős opciót. A sokak számára értelmezhetetlen ajánlat rövid időn belül bevezetésre is került, és habár hazánkba minden hasonló újdonság jelentős csúszással szokott eljutni, most nem késlekedtetek egy hetet sem a techbirodalom háza tájékán.

A napokban a változtatás kapcsán a rendszer egy igen bosszantó hibát generált, amire egyelőre semmilyen magyarázat nem érkezett az érintettek részéről. Ahogy a HVG megírta, a Redditet elöntötték a panaszok, melyek szerint egyes felhasználókat nem engedte a platform megőrizni a reklámokkal dúsított ingyenes használatot.

Hirdetés

A Facebook illetve a szintén a Meta istállójához tartozó Instagram minden felhasználójának feldobott egy panelt a napokban, amin rákérdez kerek perec, hogy szeretné-e havi díj ellenében reklámmentesen használni az oldalt a jövőben. A tájékoztató szöveg egyértelművé teszi az átjárhatóságot, tehát bármikor vissza lehet váltani ingyenesre, ha elő is fizetsz. Eddig minden úgy néz ki, mint bármely hasonló esetben történő intézkedés. Azonban a kevésbé szerencsések valami egészen mást tapasztaltak, mint ilyen esetekben arra számítani lehet.

Hiába jelölték be, a legtöbbünk számára kézenfekvő ingyenes opciót, a rendszer visszadobta a panelt. A kétségbeesett érintetteknél ráadásul ez addig ismétlődött, amíg végül beadva a derekukat befizettek egy havidíjat annak reményében, hogy majd le is iratkoznak azonnal. Ezt azonban már nem engedte meg a felület.

A beszámolók szerint többféle eszközön, valamint webes felületen és telefonon egyaránt észleltek hasonlót a felhasználók világszerte. Itthonról is érkeztek jelentések, szóval sajnos mi sem maradtunk ki a buliból. Azt, hogy hány embert érint a probléma és mikor lesz megoldva a helyzet, egyelőre nem lehet tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.