Hirdetés

Európa nagy részében nem lesz elérhető a Huawei Mate 20 - Frissítve



|

Kiderült viszont, hogy a Mate 20 Pro tárhelye bővíthető lesz, az arcfelismerő rendszere villámgyors, 30 perc alatt pedig 0-ról 70 százalékra tölt az akkumulátora. (2018. 10.05. Frissítve!)

Hirdetés

2018. 10. 05. Frissítés: Sikerült telefonon elérnünk a magyarországi Huawei képviseletet, akik utánajártak az információnak. A helyzet szerencsésen változott, a Mate 20 Pro mellett a Mate 20 Magyarországon is elérhető lesz hivatalos forrásból.

Azt már rég tudjuk, hogy a Mate 20 és a Mate 20 Pro zászlóshajókat október 16-án mutatja be a Huawei. Annak ellenére viszont, hogy a bemutató Európában lesz, nem lesz mindkét modell elérhető egész Európában. Ezt már mi is jeleztük korábban, most azonban Roland Quandt is megerősítette az információkat. 

Hirdetés

Az állítása szerint a Huawei Európában a Mate 20 Pro modellre koncentrál, emiatt Európa nagy részében csak ez lesz kapható, és lesz a reklámokban is. A sima és olcsóbb Mate 20 csak néhány országban lesz kapható: állítólag Spanyolországban, Dániába, Finnországban és Norvégiában. 

A stratégia bár csalódás a Huawei rajongóinak, mégsem új dolog. Tavaly a Mate 10 ugyanúgy mindössze 15 országban volt kapható (induláskor), míg a Mate 10 Pro jóval nagyobb hadjáratot indított. 

Kiderült egyébként, hogy a Mate 20 és a Mate 20 Pro 4000 és 4200 mAh-s akkumulátort kapnak, SuperCharge 2.0 technológiával. Ez 30 perc alatt 0-ról 70 százalékra tölti az akkumulátort. 

A Huawei állítólag a telefotós lencsét széles látószögű kamerára cseréli, előre pedig 24 megapixeles szenzort tesz. 3D-s arcfelismerést csak a Mate 20 Pro kap, és az fél másodperc alatt működik. A Voice ID is bemutatkozik majd, a hangfelismerés tömegben is működik állítólag. A Mate 20 Pro verziójáról nem hiányzik majd a sztereó hangszóró sem, és ebbe már nem 4, hanem 6 GB RAM kerül. 

Mindkét modell 128 GB-os tárhelyet kap, ami ezúttal bővíthető lesz. Sajnos nem microSD-vel, hanem új nanoSD formátumú memóriakártyával. Igazán vízálló csak a Mate 20 Pro lesz, de "csak" IP67-es plecsnit kap. A két új zászlóshajó vételára dollárban 840 és 1115 lesz, izraeli források szerint

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.