Hirdetés

Európába is befutott a Galaxy S23-széria hibáját javító frissítés



|

Több hónap után reagált a Samsung a kamerát érintő problémára.

Hirdetés

A Samsung még februárban dobta piacra a legújabb csúcskategóriás mobiljait a Galaxy S23, az S23+ és az általunk is tesztelt S23 Ultra formájában, amelyek a hagyománynak megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek a kamerás képességekre.

Éppen ezért is volt kínos, hogy a felhasználók már márciusban felfedeztek egy hibát, ami miatt egy félkör alakú, homályos folt keletkezik az S23-mal és az S23+-szal elkészült felvételeken. A "banana blurnek", vagyis banán alakú elmosódásnak is hívott problémát sokáig ignorálta a gyártó, néhány napja viszont előálltak a szükséges frissítéssel, most pedig az európai vásárlóknak is leszállítják azt.

Hirdetés

A SamMobile beszámolója alapján a kamerafrissítés ezekben a napokban válik elérhetővé az öreg kontinensen, az összesen 2,2 GB-nyi csomag pedig a következő javításokat és fejlesztéseket tartalmazza:

  • 2X-es zoom a Portré-üzemmódban
  • Autofókusz-problémák kijavítása
  • Jobb képfeldolgozás az Éjszakai üzemmódban
  • Simább kezelőfelület-animációk és átmenetek
  • "Finom fejlesztések" a haptikus visszajelzésekhez

Ezek közül a második tétel, vagyis az autofókuszt érintő ragtapasz hivatott kiküszöbölni a rettegett banana blurt. A SamMobile úgy tudja, hogy az update ezek mellett egy HDR-hibának is búcsút int, amely csak bizonyos fényviszonyok mellett jelentkezik. A frissítés nem módosítja a készülékek firmware verzióját, így az marad S91xBXXU2AWF1.

Amennyiben még nem látod a letöltés lehetőségét, légy türelemmel, ezekben a napokban minden érintettnél fel kell bukkannia az értesítésnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.