Hirdetés

Európába is megérkezett a OnePlus 11, a gyártó új csúcsmobilja



|

Megtörtént a OnePlus 11 globális rajtja, de a magyar pénztárcák nem köszönik meg a dolgot.

Hirdetés

Az Oppót, a Vivót és a Realme-t is birtokló BBK Electronics egyik legismertebb márkája a OnePlus, amely a fiatalos arculatának, az Android-alapú, letisztult OxygenOS operációs rendszernek és a még mindig egész jó ár-érték arányának köszönheti a sikereit.

A gyártó még januárban mutatta be a OnePlus 11-et, amely az ezúttal kimaradó Pro-variáns híján teljesen egyedül csücsül a kínálat tetején. A zászlóshajó nemzetközi rajtjára végül csak egy hónapot kellett várni, mostantól ugyanis az egész világon, így hazánkban is rendelhető.

Hirdetés

Ugyan gyakran előfordul, hogy a kínai gyártók a belfölditől eltérő specifikációkkal exportálják az okostelefonjaikat, a OnePlus 11-nél nem így alakult a forgatókönyv, így minden maradt az eddig ismert formában. Ez azt jelenti, hogy a kijelző még mindig egy 6,7 hüvelykes AMOLED panel HDR10+ támogatással és 120 Hz-es képfrissítéssel, valahol mögötte pedig a Snapdragon 8 Gen 2 csúcsprocesszor dolgozik, tárhelytől (128/256 GB) függően 8 vagy 16 GB memóriával.

A hátlapon maradt a tripla kamerarendszer a OnePlus erőgépeire jellemző Hasselblad együttműködéssel. A fő szenzor egy 50 MP-es széles látószögű egység, amelyet egy 32 MP-es telefotó és egy 48 MP-es ultraszéles látószögű lencse támogat. Az előlapon egy 16 MP-es szelfikamerát találunk, amivel legfeljebb Full HD felbontású videókat lőhetünk. Mindezt egy 5000 mAh-s akkumulátor tartja életben, 100 W-os gyorstöltéssel, a vezeték nélküli táplálás azonban sajnos teljesen hiányzik a repertoárból.

Cikkünk írásakor a készüléknek még nincs forintosított ára, euróban kifejezve viszont a 8/128 GB-os alapmodellért 909-et,  a 256 GB-os, 16 GB RAM-mal szerelt variánsért pedig 999-et kell fizetni. 

A 27%-os ÁFA-t és a hazai vásárlók alacsonyabb jövedelmi lehetőségeit figyelembe véve a OnePlus 11 nálunk mindenképp sokat veszít majd az eredeti ár-érték arányából, így a fő vonzereje az Android 13-ra épülő OxygenOS 13 lehet, amihez 4 évnyi frissítést ígér a gyártó, egészen az Android 17-ig biztosítva a támogatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.