Hirdetés

Európába jöhetnek az Amazon pénztár nélküli boltjai



|

Állítólag a Tesco is egyre jobban aggódik az Amazon színre lépése miatt.

Hirdetés

Az Amazon az Európai Unióban és Nagy-Britanniában egyaránt védjegyeztetésekbe kezdett, méghozzá négy olyan szlogennel, amelyek az Amazon Go boltokhoz kapcsolódnak. 

Hirdetés

Ezek mind a tavaly decemberiekhez hasonlítanak. Akkori jelentések szerint az Amazon nagyjából 2000 ilyen pénztár nélküli boltot tervez nyitni, bár a cég ezt tagadta. 

Az Amazon Go boltjai úgy működnek, hogy a belépéskor a vásárlók beszkennelik az Amazon-fiókjukat, majd miután összeszedték amikre szükségük van, egyszerűen kisétálnak a boltból. A távozáskor a rendszer levonja az elvitt termékek vételárát. Egy ilyen bolthoz nagyjából 6-10 dolgozóra van csupán szükség. 

Az Amazonnak bőven akad munkája, mire sikerül mindent megoldani. Az első ilyen amerikai bolt márciusban nyílt volna meg, de technikai problémák miatt a nyitás csúszik. Ha 20-nál több ember volt a boltban, akkor a rendszer nem tudta követni a termékeket és a vásárlókat, illetve a rossz helyre visszatett termékek is összezavarták. 

A Bloomberg szerint Nagy-Britanniában egyre jobban aggódik a Tesco és a Sainsbury az Amazon piacra lépése miatt, főleg úgy, hogy az Aldi és a Lidl már eleve fenyegetést jelent rájuk nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.