Hirdetés

Exkluzív funkcióval kímélheti az akkumulátort az iPhone 15-széria



|

Az operációs rendszer árulkodott az új iPhone-ok később érkező extrájáról.

Hirdetés

Aki szorgalmasan követte a tavaly ősz óta keringő pletykákat, annak nem okozhatott nagy meglepetéseket a tegnap bemutatott iPhone 15-széria, hiszen az új almás telefonok kivétel nélkül olyan fejlesztéseket villantottak, amelyeket már jó előre megszellőztettek a szivárogtató szakma nagyágyúi.

A Magyarországon még egy jelentős árcsökkentést is hozó telefonok leleplezésével párhuzamosan viszont az iOS 17 operációs rendszer RC, vagyis Release Candidate tesztverziója is elérhetővé vált, amely fényt deríthetett egy eddig titokban tartott iPhone 15-ös extrára.

Hirdetés

A nyilvánosság számára szeptember 18-án debütáló mobil platform kódjában bányászva a 9to5Mac szúrta ki először, hogy az iOS 17-ben egy akkukímélő funkció is lapul, amivel a maximális töltöttséget korlátozhatjuk. Ez azért hasznos, mert az ökölszabály szerint a manapság elterjedt lítiumion-telepek hosszú életének egyik alapvető feltétele, hogy minél kevesebbszer tankoljuk csordultig őket.

A portál beszámolója alapján a funkció segítségével szabadon beállíthatjuk az értéket, amelyet elérve leáll a töltés, ebben az esetben pedig a töltő csatlakoztatásakor a készülék is jelezni fogja, hogy csak X százalékig megy a folyamat. A Beállítások menüben továbbá azt is megtekinthetik majd a felhasználók, hogy az iPhone mikor volt a legutóbb az általunk megadott értékig töltve.

Habár az iOS 17 egészen a 2019-ben kiadott iPhone XS/XR készülékekig telepíthető lesz, a kódrészletek arra utalnak, hogy a töltés korlátozása csak az USB-C csatlakozóval beköszönt iPhone 15-szérián áll majd rendelkezésre. Amennyiben valóban így alakul, a többieknek még mindig ott lesz az iOS 13-mal debütált optimalizált akkutöltés, amely gépi tanulás segítségével, automatikusan limitálja 80%-ra a töltöttséget, ha a felhasználói szokásaink alapján ennyi is elég a nap túléléséhez.

A jelenlegi tudásunk szerint a korlátozott töltés akár a 0. naptól elérhető lehet az érintett modelleken, de az is megtörténhet, hogy csak később, vagy egyáltalán nem aktiválják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.