Hirdetés

Ez a bővítmény pillanatok alatt megszabadít a kéretlen levelektől



|

Hasznos fegyvert kaptunk a levélszemét elleni harchoz.

Hirdetés

Kevés bosszantóbb jelenség van az interneten, mint a postafiókunkat elöntő kéretlen e-mailek. Ezektől szinte lehetetlen tartósan megszabadulni, hála azoknak a levelezési listáknak, amelyekre újra és újra felkerülve állandóan a marketingesek célkeresztjében vagyunk.

A türelmesebbek megpróbálkozhatnak egyenként rákattintani a hírlevelekbe kötelezően beágyazásra kerülő leiratkozási linkekre, a leleményes netező viszont akár egy ügyes bővítménnyel optimalizálhatja a folyamatot.

Hirdetés

Nem a Trimbox az egyetlen eszköz, amely a hírlevelektől való könnyű megszabadulással kecsegtet, a LifeHacker tesztje alapján azonban ez a bővítmény valóban el is végzi a dolgát. A kiegészítő a Chrome-böngészővel kompatibilis, a telepítés után pedig elemzi a postaládánkat, és apró ikonokat helyez el a spam-gyanús küldemények mellett. Ezekre kattintva egyetlen mozdulattal leiratkozhatunk az adott levelezési listáról.

A telepítés kapcsán joggal merülhetnek fel adatvédelmi aggályok, ám a fejlesztők azt ígérik, hogy a Trimbox által elért összes adat az eszközünkön marad, a kiegészítő pedig kizárólag az ígért funkciók teljesítéséhez használja ezeket. Az egyetlen kivétel az auto-draft funkció, melynek igénybe vétele esetén a készítők megosztják az információkat az OpenAI-jal, akik a mesterséges intelligenciás modelljeik képzésénél hasznosítják az anonimizált állományt. A jó hír, hogy erről le lehet iratkozni, tehát nem muszáj elfogadnunk az eljárást.

A valamikor a későbbiek során más böngészőkre (pl. Edge, Mozilla) is érkező megoldás alapvetően ingyenes, ám egy bizonyos számú levelezési listáról való leiratkozás után előfizetéshez kötött a folytatás. A Trimboxról a szolgáltatás saját weblapján tájékozódhatsz bővebben, a telepítéshez szolgáló oldalt pedig ide kattintva érheted el.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.