Hirdetés

Ez a háttérkép megbénítja az androidos telefonokat



|

Látszólag ártalmatlan, de a készülék bekattan tőle. Aki beállítja, csak úgy használhatja telefonját, ha visszaállítja a gyári beállításokat.

Hirdetés

Eddig elsősorban üzenetekkel lehetett problémákat okozni az okostelefonoknál, de lassan kezdünk A körben látott "ha megnézed ezt a videokazettát, pár nap múlva meghalsz"-helyzet felé haladni. Az okostelefonok új ellensége egy egyébként egész jól kinéző háttérkép. 

Hirdetés

Egy ismert szivárogtató, Ice Universe hívta fel a figyelmet arra, hogy van egy fotó, ami háttérképként beállítva összeomlást okoz elsősorban a Samsung készülékeinél. Az eszköz végtelen ciklusba kerülve folyamatosan újraindul, mígnem feladja, és felajánlja a visszaállítás lehetőségét, ami adatvesztéssel jár. 

Egyelőre mindenki nyomozza, hogy minek hatására lép fel az anomália; Ice Universe azt figyelte meg, hogy miután feltette a képet a Weibóra, megváltozott a színe, és ha onnan letöltötte, az új változat már nem volt káros. Koreai fórumozók szerint a Google Skia színprofil a hibás, sRGB-be konvertálás után már nincs gond. Mindenesetre tényleg kerüljétek, és semmiképp ne próbáljátok ki otthon; számtalan olyan háttérkép létezik, ami nem árt a telefon egészségének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.