Hirdetés

Ez a házi erőmű lehet akár az elektromos autód powerbankje is



|

A 3,84 kWh kapacitású eszköz akár napokig ellátja árammal az egész háztartást.

Hirdetés

Mivel Magyarországon szinte teljes az elektromos szolgáltatás lefedettsége, kevés olyan helyzettel szembesülünk a mindennapokban, amikor a hálózattól távol, vagy csak attól függetlenül van szükségünk áramra. A  kültéri programok, egy esetleges áramszünet, vagy épp az elektromos autós utazás során viszont jól jöhet, ha rendelkezésre áll egy áramforrás, amit bárhol és bármikor beüzemelhetünk.

A powerbankek, töltőkábelek és más elektronikai eszközök terén tapasztalt Anker most egy új termékkel állt elő, ami képes ellátni minket a szükséges árammal a fentebb vázolt esetekben. Az innovatív termékeket gyártó és forgalmazó vállalat a Kickstarter segítségével gyűjtött közel 6 millió dollárt (kb. 2 milliárd forintot) a fejlesztésre. Az eredeti terv az volt, hogy egy nem mindennapi erőművet dobjanak piacra, ami végignézve a termékspecifikációkon, nagyjából sikerült is. 

Hirdetés

Az eszköz a Solix F3800 nevet kapta, és 3,84 kWh-s kapacitással bír. Ez már önmagában sem lenne kevés, de ha hozzávesszük, hogy további hat akkumulátor (BP3800 LFP) csatlakoztatható hozzá 26,9 kWh összkapacitásban, azzal már tényleg el lehet boldogulni. Az eszköz tartósan és stabilan képes akár egy nagyobb háztartást is ellátni elektromossággal, maximálisan 6000 watt egyidejű leadásával.

Ha ez önmagában nem lenne elég, két Solix F3800 összekapcsolható, megduplázva a teljesítményt és a kapacitást. A kisméretű, kompakt erőmű egy elektromos autó csomagtartójában is elfér, így akár használható afféle powerbankként is.

Az innovatív csúcstechnológiás kütyü persze nem lesz egykönnyen tömegtermék, hiszen ebben megakadályozza az 1,4 millió forintról induló ára, amiben az extra akkumulátorok még nincsenek is benne.

A kézenfekvő használati módokon felül a gyártó arra is felhívta a figyelmet, hogy a készülék az otthoni hálózatra csatlakoztatva el tudja tárolni az inverter által megtermelt, de fel nem használt energiát. Ennek akár itthon is jó hasznát venni, hiszen a Napenergia Plusz Programban már feltételként van szabva egy ilyen funkciójú berendezés megléte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.