Hirdetés

Ez a headset az agyadból olvas, el lehet majd dobni az egeret és a billentyűzetet



|

Itt a Galea, az agy-számítógép interfész, ami headsetekbe integrálható, és kitalálja, hogy mit akarunk.

Hirdetés

Az OpenBCI egy Brooklynban működő biotechnológiai vállalat, amely nemrég hivatalosan is bemutatta a Galea nevű megoldását. Ez egy agy-számítógép interfész, amit AR- és VR-headsetekbe integrálnak. A cél többek között az, hogy örökre el lehessen dobni az egeret és a billentyűzetet, mert a viselt headset majd kitalálja a gondolatainkat. 

Hirdetés

A vállalat nyílt forráskódú agy-számítógép interfésze lehetővé teszi a gépeknek, hogy "elfogják" a gondolatainkat. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a technológiát beépítsék a kiterjesztett és a virtuális valóságra építő headsetekbe. 

A Galea platform számos biometrikus eszközt integrál egyébként, többek között elektroenkefalogram, elektromiográfia, fotopletizmográfia, szemkövetés és a bőr elektromos tevékenységének vizsgálatával. 

Mindez azt is jelenti, hogy a játékok fejlesztői hozzáférnek minden egyes adatunkhoz és gondolatunkhoz, hogy azokat betölthessék a játékokban használt engine-ekbe. Ez annyira nem hangzik jól, ahogy a headset sem néz ki tetszetős viseletnek. További részletek nincsenek, de a Digital Trends egy részletes magyarázóval állt elő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.