Hirdetés

Ez a kütyü megtanít helyesen járni



|

Az Evolve MVMV gyártója szerint van még hová fejlődnünk a járásban, a megoldás viszont néhány száz dollárba fáj.

Hirdetés

Mindenki ismeri a rajzot az ember evolúciójáról, amely a majmoktól indulva az egyre inkább felegyenesedő őseinket mutatja, mígnem eljutunk a büszkén baktató homo sapiens sapiensig. Egy techcég szerint viszont ideje újragondolni a híres ábrát, mivel időközben beköszönt a fejlődés következő korszaka, amiben egy lábra csatolható kütyüt is oda kell pingálni a bokákra. A CES 2024 alkalmából leleplezett Evolve MVMV ugyanis nem kevesebbet ígér, mint hogy megtanít minket helyesen járni, a gyártó vélekedése alapján ugyanis még van mit csiszolnunk a természet adta technikánkon.

Az első pillantásra akár okoskarkötőnek is nézhető termék egy mobiltelefonos társalkalmazás közreműködésével méri és elemzi a sétánkat vagy a futásunkat, olyan tényezőket figyelve, mint például a lábunk földet érésének ereje vagy az ezzel okozott súlyterhelés mértéke. Az első konfigurálás során az alkalmazás egy alap pontszámot társít a felhasználóhoz, majd olyan tanácsokkal lát el, amivel növelhetjük ezt az értéket.

Hirdetés

A gyártó - aki a termék hivatalos oldalán kerek-perec leírja, hogy az ember "nem fejlődött optimálisan" a járáshoz - szerint az Evolve MVMT hatékonyan támogatja a fogyókúrákat, mivel a megfelelő járástechnika elsajátításával akár 36%-kal több energiát égethetünk el egységnyi lépés alatt, az optimalizált mozgásminta révén pedig a testtartásunk is javulni fog. A bokára rögzítendő eszköz emellett olyan hagyományos célokra is alkalmas, mint a lépésszámlálás és az elégetett kalória mértéke.

Az Evolve MVMNT már rendelhető a gyártó weboldalán, de aki szeretne helyesen járni, annak egy mélyebb zseb sem árt, mivel a cég 500 dollárt, vagyis kb. 172 ezer forintot kér a cuccért, ami így számos okosóra árcéduláját is lepipálja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.