Hirdetés

Ez a maszk nem csak a koronavírus-járvány idején jöhet jól



|

A FaceBit szenzora egy csomó hasznos infóval láthatja el használóját.

Hirdetés

A koronavírus berobbanását követően világszerte rengeteg helyen kerültek elő az arcmaszkok, amelyek még most, a különböző védőoltások megjelenését követően is hasznos társak lehetnek a mindennapok során, bizonyos helyeken pedig egyenesen kötelező a viseletük.

Sokan valószínűleg még most sem igazán kötöttek barátságot a maszkokkal, pedig a Razer még egy egészen futurisztikus darabot is piacra dobott. Időközben az amerikai Északnyugati Egyetem kutatói is előálltak saját megoldásukkal, ami nem csak hatékony szűrése miatt tűnik hasznosnak.

Hirdetés

A FaceBit tulajdonképpen egy egyszerű N95-ös maszk, amibe mágnesesen beépítettek egy különleges szenzort. Ez az egység képes a fejmozgás alapján mérni a pulzusunkat, és még azt is érzékeli, ha nem jól áll az okosmaszk a viselőjén. A begyűjtött adatok alapján aztán megtudhatjuk, mikor vagyunk túl stresszesek, ráadásul még töltenünk sem kell az eszközt, az aksija ugyanis képes lehet akár 11 napig is működni.

Még várnak klinikai tesztek a FaceBitre, mielőtt ténylegesen csatasorba lehetne állítani őket, de a kutatók már nyilvánosságra hozták a projekt fontos részleteit, így még többen beszállhatnak a fejlesztésbe. Nem valószínű, hogy a jövőben mindenki ilyen maszkot fog viselni az utcákon, de az óriási terhet cipelő orvosok és ápolók számára kifejezetten jól jöhet az, ha tudják, mikor kell szünetet tartaniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.