Hirdetés

Ez a molekuláris italnyomtató bármilyen ízt elkészít az otthonodban



|

A kávétól az üdítőkön át az alkoholos koktélokig semmi sem jelent akadályt a Cana One-nak.

Hirdetés

A Star Trek-rajongók jól ismerhetik Az új nemzedék című sorozatban debütált Molekuláris Mátrix Anyag Replikátort, amely egy egyszerű hangparancsra bármilyen ételt vagy italt képes elkészíteni az Enterprise csillaghajó legénységének.

A Cana nevű statup most egy kísértetiesen hasonló konyhai masinával állt elő: a Cana One "molekuláris italnyomtató" az ígéretek szerint bármilyen italt képes kikeverni, legyen az gyümölcslé, tea, jegeskávé, bor vagy alkoholos koktél.

Hirdetés

A gépnek mindehhez csak néhány patronra van szüksége, hála a cég tudósainak, akik 3 évnyi kutatással sikerrel izolálták az ízek és aromák mögött álló vegyületeket, létrehozva a legkülönfélébb italok előállításához szükséges összetevőkészletet.

A felhasználó egy érintőképernyős felületen választhatja ki a kívánt innivalót, beleértve a Canával együttműködő cégek (melyek közül egyelőre csak a Hella Cocktail ismert) termékeit is. Az egyes tételeknél szabadon meghatározható a cukor, a koffein és az alkohol szintje, a szeszes italokat pedig akár PIN-kóddal is zárolhatjuk.

A Cana kalkulációja alapján egy patron nagyjából egy hónapra lehet elég, a cserét automatikusan elvégzi a gyártó. Fizetni viszont nem a patronért kell, hanem az egyes italokért, darabonként 0,29 - 2,99 dolláros áron. A cég szerint a géppel a bolygó is jól jár, mivel a molekuláris nyomtatással kihúzhatjuk az egyenletből a rengeteg hulladékot termelő üvegeket és palackokat, valamint az italok ipari előállítása is jóval több vizet igényel, mint a Cana One által használt megoldás.

A fizetős italok mellett viszont magát a gépet is meg kell venni: az első 10 ezer megrendelőnek  ez 499 dollárba (kb. 178 ezer forintba) fáj, utána viszont 799 dollárra (285 ezer forintra) emelkedik az ár. A Cana One megjelenése leghamarabb 2023-ban várható, aki pedig szeretne bebiztosítani magának egyet, az az Egyesült Államokban már most leteheti a 99 dolláros (35 ezer forintos) foglalót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.