Hirdetés

Ez a Samsung okostelefon egy hétig is kibírja töltés nélkül!



|

A csodához azért egy elvetemült modderre is szükség volt.

Hirdetés

Nem nagy bölcsesség, hogy a mai okostelefonok tudásban köröket vernek a kilencvenes-kétezres évek mobiljaira, azonban még 2023-ban is ott tartunk, hogy egy területen a régi téglafonoknak a közelébe sem érnek az OLED-kijelzős, 4K-felbontású csodák. Ez pedig az akkumulátorok üzemideje.

A régi "butatelefonokat" általában elég volt hetente egyszer feltölteni és vígan kibírtak újabb hét napnyi használatot, ehhez képest az okostelefonoknak még a komolyabb modelleknél is legfeljebb 2 nap az üzemideje.

Hirdetés

Ebből lett elege a Downtown_Cranberry44 nevet használó Reddit-felhasználónak, aki fogta magát és nem kevesebb, mint 30 000 mAh kapacitású akksit barkácsolt Samsung Galaxy A32 5G típusú telefonjához - írja a Techspot.

Az oldal információi szerint a készüléken már eleve egy jókora, 5000 mAh kapacitású akkumulátor volt, amely egy töltéssel bő egy, szűk két napnyi használatot tett lehetővé. A modder azonban nem érte be ennyivel: párhuzamos kapcsolással összekötött hat darabot a Samsung 50E celláiból, amely a becslései szerint elvileg egy hétre elegendő energiával tudná ellátni a készüléket.

További probléma a telefonnal, hogy nem lehet becsúsztatni a kabát belső zsebébe (Fotó: Reddit)
További probléma a telefonnal, hogy nem lehet becsúsztatni a kabát belső zsebébe (Fotó: Reddit)

A valóságban egyelőre ezt a szintet még nem sikerült elérnie ,egyelőre két napi folyamatos használat a rekordja, ráadásul a "franken-akksit" hét teljes órán keresztül kellett töltenie, ami azért ugyancsak elmarad a mai villámtöltők 30-40 perces teljesítményétől.

Arról is érdemes beszélni, hogy az így elkészült eszköz finoman szólva sem a szemrevaló megjelenést helyezi előtérbe: a tákolt akku-kiegészítő közel fél kilóval (1 font) dobta meg a telefon súlyát, a vastagságát pedig 1,1 hüvelykkel, azaz csaknem három centivel bővítette ki. Ráadásul a készüléket nem is viheti magával, ha repülővel utazik, ugyanis az amerikai repülésbiztonsági hatóság, a TSA nem engedélyezi a 27 000 mAh-nál nagyobb kapacitású akkumulátorok szállítását a repülőgépek fedélzetén. További probléma, hogy az akkunak nincs megfelelő borítása, így könnyen károsodhat, az esetleges szivárgásokról nem is beszélve.

Az elemeiről ismert Energizer egyébként a 2019-es MWC során bemutatta a Power Max P18K Pop telefon prototípusát, amely szintén jó vastag, a beleépített 18 000 mAh kapacitású akksi miatt. A készülék azonban sosem került kereskedelmi forgalomba, mivel a gyártásához szükséges 1,2 millió dollár összeszedésére irányuló közösségi adománygyűjtő kampány végül mindössze 15 005 dollárt eredményezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.