Hirdetés

Ez a szenzor a Galaxy S9 egyik csodája



|

A Samsung külön mutatta be azt a 12 megapixeles szenzort, amelynek a szuperlassított videókat köszönhetjük.

Hirdetés

A Samsung teljesen új kameraszenzort rakott a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ okostelefonjaiba, és nemrég ezt külön be is mutatta annak részleteivel együtt. Ennek hála már nem titok, hogyan is tud 960 fps-sel rögzíteni 720p-s videókat a két készülék. 

Hirdetés

A 12 megapixeles Samsung ISOCELL Fast 2L3 szenzor érdekessége alapvetően az, hogy saját DDR4-es memóriája van a szokásos analóg logikai réteg alatt, ami feldolgozza az elektronikus jelet digitális kóddá. Az új elrendezésre azért van szükség, mert a 960 fps-sel rögzített lassított felvételek döbbenetes mennyiségű képkocka tárolását és feldolgozását követelik meg, méghozzá gyorsan. Amennyiben ezt elküldik a lapkakészletnek feldolgozásra, és a készülék RAM-jában tárolják, akkor lekorlátoznák a sebességet. A külön DDR4-es memóriával ezt a problémát megoldották. 

A Sony hasonló megoldást használ az Xperia XZ Premiumnál, és az XZ2-nél szintén. A Samsung ugyanakkor a harmadik memóriaréteget közvetlenül a CMOS szenzorra helyezte el, és ezen tárolja a gyorsan mozgó objektumok képanyagait is - így pedig elkerüli a rögzítéskor az elmosódott és bemozdult képeket. 

A 3-dimenziós zajcsökkentő-rendszer (3DNR) ennek hála világosabb és zajmentesebb képeket lő kevés fény mellett, és a valós idejű HDR-feldolgozás teljesítménye is javult. Mindez az f/1.5-ös rekeszérték is segíti, ami persze elegendő fénynél f/2.4-re állítható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.