Hirdetés

Ez a vezeték nélküli töltő több mint 20 méterről is működik



|

A Powercast vezeték nélküli töltője azonban csak az apró eszközöket támogatja.

Hirdetés

Nem az Energous az egyetlen, amely a januári CES-en egy távolról is működő vezeték nélküli töltőrendszert szeretne bemutatni. Lesz ilyen a Powercastnek is, amely szintén megkapta az FCC hitelesítését. 

Hirdetés

A Powercast megoldásának az érdekessége, hogy nagyobb hatótávolsággal dolgozik: a rádiófrekvenciás eszköz akár 24,5 méter távolságból is működőképes. Az egyetlen gond az, hogy a 3 wattos PowerSpot egységet apró, alacsony fogyasztású eszközökhöz tervezték. 

A vezeték nélküli töltő gond nélkül tankolja fel például az egereket, billentyűzeteket, távirányítókat és fejhallgatókat, de okostelefonokhoz, táblagépekhez és laptopokhoz már nem jó. 

Az is probléma lehet, hogy bár a hatótávolság 24,5 méter, a töltési ráta távolságonként változik. Az energiát jobban igénylő eszközök - mint az okosórák, fejhallgatók, okoskarkötők - jobb, ha közel vannak (mondjuk fél méterre) a töltőtől. Az egerek és a billentyűzetek 2 méterre is lehetnek, a távirányítók 3-ra. Az otthont automatizáló szenzorok akár 24,5 méterre is. 

Az Energous megoldásához hasonlóan a PowerSpot is képes egyszerre több eszköz töltésére. Elvileg 2018 harmadik negyedévében, 100 dolláros áron jelenik meg. Később az ár 50 dollárra csökkenhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.