Hirdetés

Ez az 5 legjobb szoftver MP4- és MKV-szerkesztéshez



|

A netről letöltött videókkal néha sok a gond, de ha a cikkben szereplő szoftvereket használod, akkor nincs az a fájl, amit ne tudnál kikalapálni!

Hirdetés

Van az úgy, hogy nem figyelsz oda, és máris letöltődik pár film az SSD-dre/HDD-dre. Ha már így esett, ne rohanj a törléssel, nézd is meg azokat.

De mit tehetsz, ha a fájl sérült, nem megfelelő a hangsáv, vagy éppen elcsúszott és így élvezhetetlen? Mutatunk pár alkalmazást arra az esetre, ha a letöltött fájl nem tökéletes, és szeretnéd kijavítani az apróbb, de annál bosszantóbb hibákat.

MKVToolNix

Húszéves, tehát túlzás nélkül állíthatjuk, hogy legendává vált szoftvergyűjteményről van szó, amelynek legnépszerűbb darabja az MKVMerge - ez egy parancssoros alkalmazás, de szerencsére készült hozzá grafikus felület is MKVToolNix-GUI néven. A szoftvert elsősorban akkor tudod használni, ha olyan filmet töltesz le, amelyben a kelleténél több hangsáv vagy kevesebb felirat található, de hasznos lehet a szoftver akkor is, ha olyan adathordozóra szeretnél filmet másolni, amely - például - csak 4 GB-os fájlméretet támogat, hiszen a darabolást is pillanatok alatt elvégezheted vele.

Letöltés

Hirdetés

SubtitleEdit

Ugye ismerős az a helyzet, amikor kiderül, hogy a sokféle filmverzió közül pont azt az egy változatot töltötted le, amelyhez nincs pontosan illeszkedő felirat? Semmi vész, a SubtitleEdit segít a helyzeten, ráadásul nagyon hatékonyan. Nemcsak a képsebesség megváltoztatására vagy a feliratok egységes elcsúsztatásra használható, hanem tetszőleges konverzióra - akár még úgy is, hogy a program ablakán belül megnyitott videót használod a feliratfájlban lévő első és utolsó szöveg tökéletes illesztéséhez. Ebben az esetben a tévedést kizárva, hiszen minden más számítást maga a program végez el. Természetesen az sem jelent gondot a SubtitleEdit számára, ha formátumok között szeretnél váltani.

Letöltés

Handbrake

Az sem elképzelhetetlen, hogy egy rég keresett filmet csak olyan formátumban találsz meg, amit nem kezel a tévéd, vagy amelyhez túl lassú a tableted - az x265 formátumba kódolt mozikat például a tévék egy igen jelentős része meg sem piszkálja, és a tabletek között is akad szép számmal olyan, amely ha el is indítja a filmet, rengeteg képkockát fog kidobálni. Kell tehát egy tömörítő program, amivel a jó öreg, ma már kvázi szabványnak számító h.264 kodekkel tudod a filmeket újrakódolni. Erre a feladatra tökéletes választás a Handbrake, amely régen is az egyik legjobb, de egyben legbonyolultabb alkalmazás is volt. A helyzet azóta annyiban változott, hogy remek grafikus felület készült ehhez a szoftverhez, amely a filmtömörítést is kényelmessé teszi. A program gyors, hiszen - megfelelő hardverrel - nemcsak a CPU, hanem a GPU segítségét is igénybe tudja venni. Ráadásul van benne egy csomó előre definiált profil is az átalakításhoz.

Letöltés

MediaInfo

A multimédiás fájlok között a videók felépítése különösen bonyolult, ezért jól jöhet egy olyan szoftver is, amely nemcsak a legfontosabb paramétereket tudja megmutatni neked, hanem teljesen részletes képet ad arról, hogy milyen egy-egy adott fájl lelki világa. A MediaInfo pontosan erre képes, sőt további előnye, hogy az általa begyűjtött adatokat szöveges vagy HTML formátumban akár még exportálni is tudja. A szoftver minden fontos és kevésbé fontos kodeket, feliratsávot ismer.

Letöltés

Bulk Rename Utility

Ez az apró szoftver nemcsak filmek átnevezéséhez használható, hanem gyakorlatilag bármilyen, a HDD-n lévő fájl elnevezését megvariálhatod - azonban kétség sem fér hozzá, hogy az egyik legnagyobb hasznát akkor veheted, ha a netről letöltött filmeket szeretnéd átnevezni. Merthogy rengeteg szabály alapján, egyszerre akár több száz filmet is átnevezhetsz úgy, ahogyan azt te szeretnéd - vagy ahogyan azt az általad használt HTPC-szoftver megkívánja.

Letöltés

Kihagytunk valamit? Írd meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.