Hirdetés

Ez az alkalmazás segíthet, ha szolfézst tanulnál



|

A népszerű szoftver az idegen nyelv, olvasás és matematika tanítás után a zenei tudományok irányába terjeszkedik tovább.

Hirdetés

A technológia fejlődése, különösen a "nagy lezárás" óta, alternatív tanulási segédletek reneszánszát indította el az online térben. Az elmúlt néhány évben, akinek iskoláskorú gyereke van, biztosan találkozott ezek közül néhánnyal. Redmenta, LearningApps, Kahoot, Wordwall, hogy csak a legnépszerűbbeket említsem. Sokat segítettek pedagógusoknak gyerekeknek egyaránt. Ugyan a világjárvány véget ért, de a digitalizációs láz még mindig pörög. Egymást érik a különböző otthoni tanulásra, önképzésre fejlesztett platformok.

Az egyik legnépszerűbb ilyen program, a Duolingo, nem az elmúlt évek terméke, már 2012 óta fut, és bár korábban is sikeres volt mind az iPhone-osok mind az androidosok körében, a pandémiás évek még inkább felértékelték a jelentőségét. Az elsősorban nyelvtanulásra fejlesztett alkalmazás idő közben új irányok felé nyitva az oktatás más tartalmait is célba vette.

Hirdetés

Még idén márciusban jött a hír, hogy a Duolingo zeneoktatáshoz keres szakembereket, amiből sokan levonták az egyetlen logikus következtetést. Az olvasás tanítására és a matematika gyakorlására fejlesztett modul után, most a zeneelméleti anyagok felé vette az irányt.

A felületen hamarosan, a matematikai modul részeként, elérhetők lesznek zeneelméleti leckék is. A többi tantárgyhoz hasonlóan, könnyen feldolgozható adagokban strukturálva fogja tanítani a szolfézst a platform, és a leckék végén ellenőrző kérdések segítségével győződhetünk meg a tananyag elsajátításáról. A 200 dalból és többszáz hozzá tartozó feladatból felépülő könyvtár fogja segíteni az ismeretek sokrétű és alapos feldolgozását.

A cég a tervek szerint az október 11-én esedékes Duocon nevű rendezvényén fogja bemutatni az újításait, és itt vitatják majd meg a további terveket is. Az idei konferencia fő előadása a "Duo Re Me: Music the Duolingo way" címen fog lezajlani, ami már utal az újításra is. Az előadás közvetlenül a mesterséges intelligenciáról szóló előadás után fog következni,de remélhetőleg lesz külön blokk a cég biztonsági protokolljának új irányairól is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.