Hirdetés

Ez az app segíthet a szülőknek, ha gyermekükkel kapcsolatos vészhelyzet áll elő



|

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány hasznos alkalmazást készített.

Hirdetés

Június közepén számoltunk be róla, hogy egy ingyenes tünetellenőrző alkalmazást fejlesztett a Semmelweis Egyetem, amely nyilvánvalóan nem helyettesítheti az orvosi diagnózist, viszont nagy segítség lehet a szülőknek, kifejezetten a kisgyermekeseknek. A Semmelweis HELP ugyanis segít eldönteni, hogy ha vészhelyzet merül fel, az kezelhető-e otthon vagy mindenképpen rohanni kell a csemetével az ügyeletre. Az alkalmazást bárki telepítheti iOS-re és Androidra is. 

Most készült egy másik hazai fejlesztésű app is, ami szintén a szülők dolgát igyekszik megkönnyíteni azzal, hogy még több információt ad a kezükbe baj esetén. 

Hirdetés

A Magyar Gyermekmentő Alapítvány a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy elkészült és természetesen ingyenesen letölthetővé vált a Gyermek Elsősegély mobilalkalmazásuk, amely a Semmelweis HELP-pel együtt hatalmas segítséget nyújthat a családok számára.

Az appot a gyermekmentők készítették sokéves tapasztalataik és az érvényes szakmai ajánlások alapján, a cél pedig az, hogy segítséget nyújtsanak a szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak, ha egészségügyi vészhelyzet adódik: például ájulás, allergiás reakció, áramütés, lázgörcs, égési sérülés, erős fájdalom és hasonlók. A tünetek leírása mellett tíz másodperces videók is segítenek, hogy mit tegyünk, mikor kell mentőt hívni és mi a teendő a szakemberek kiérkezéséig. A készítők gondoltak a megelőzésre is, ezért arról is lehet olvasni, hogyan próbáljuk meg elkerülni a baleseteket. 

A Gyermek Elsősegély alkalmazás már tölthető Android és iOS eszközökre is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.