Hirdetés

Ez az apró VR-szemüveg tényleg olyan már, mintha a jövőből származna



|

Az EM3 Ether kódnevű szerkezete nemcsak vékony, de meglepően könnyű is.

Hirdetés

Az utóbbi években fejlődött már némileg a virtuális valóság technológiája, aminek köszönhetően például a szimpla techdemókon kívül összetettebb játékokat is átélhetünk testközelből.

Ezt leszámítva egyértelmű, hogy van még hova fejlődni ezen a téren, hiszen a vaskos headsetek kényelmetlenek lehetnek hosszabb használat után, ezért praktikusabb lenne, ha csak egy napszemüveget kéne felraknunk a VR-ba való belépéséhez.

Hirdetés

Nyilván komoly technikai akadályai vannak annak, hogy papírvékony VR-szemüvegeket dobjanak piacra a gyártók, de az EM3 nevű startup előállt egy olyan prototípussal, ami egyszerre lehet futurisztikus és még működőképes is. A két apró kijelzővel rendelkező Ether mindössze nagyjából 37 grammot nyom, a vastagsága pedig 6,8 milliméter, így ezt valószínűleg hosszabb ideig tudnánk kényelmesen viselni, mint például a Valve "monstrumát".

Az okostelefonokra csatlakoztatható Ether két apró kijelzőt kapott, amik színpompás 2560x2560-as felbontást nyújtanak, emellé pedig 80 fokos látószög társul szemenként. Az EM3 szerint lehetséges elérni a 100 fokot is, miközben a szemüveg vastagsága változatlan marad, szóval sokat változhat még a kütyü. A vállalatnak az a célja, hogy valamikor 2022 végén már piacra is dobhassa a szemüveget.

Szerintetek sikeres lehet a produktum, vagy nem lesz olyan elterjedt, mint nagydarab társai?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.