Hirdetés

Ez az iPhone túlélt egy 5000 méteres zuhanást



|

Tulajdonosa szerint a "repülő üzemmód" mentette meg a készüléket.

Hirdetés

A hétvége újabb légibalesetet hozott a korábban kétszer is lezuhant Boeing 737 Max típus számára, amikor is az Alaska Airlines kaliforniai Ontarióba tartó járatán nem sokkal a felszállást követően kiszakadt a repülőgép oldalfala, egy nagyjából ember méretű rést hasítva a burkolaton. Az utólagos vizsgálat feltárta, hogy az incidenst egy gyárilag konfigurálható, de a légitársaság által nem megrendelt vészkijárat okozta, melynek takaróelemét nem rögzítették megfelelően. A baleset idején még minden utasnak be volt kapcsolva a biztonsági öve, így nem történt haláleset, a jelek szerint pedig még egy iPhone is megúszta a zuhanást, ami a résen keresztül repült ki a gépből.

Nem feltétenül sorolná az ember elsőre a strapabíró, extrém terhelést is elviselő készülékek közé az iPhone készülékeket, de ezt újra kell gondolni, azoknak a youtubereknek is, akik még tartalmat is gyártanak egy-egy modell strapatesztjéből. A prémium minőségű hardver és szoftver mindig is alap volt, előfordult már olyan is, hogy egy almás telefon hónapokat bírt ki üzemképesen a víz alatt.

Hirdetés

Az Alaska Airlines Boing 737-esének fedélzetéből kizuhant készüléket egy portlandi játéktervező találta meg sétálás közben a fűben. A telefon bekapcsolva, repülő üzemmódban volt a megtalálásának pillanatában. Az esemény után telefonont megtaláló Seanathan Bates a készüléken található repülő és poggyászjegy alapján azonosította be.

A megtaláló az Amerikai Közlekedésbiztonsági Ügynökségnek nyújtotta át a Face ID-vel és jelkóddal sem védett telefont, akik elmondták, hogy ez már a második fellelt mobil, amiről tudnak a baleset kapcsán. A képek alapján a készüléket tok és üvegfólia védte, és az is nagyban segítette a túlélési esélyeit, hogy egy puha, füves területen landolt. Figyelemre méltó részlet, hogy az iPhone-ban még a töltőcsatlakozó leszakadt csonkja is kiszúrható, ami árulkodó a szívóhatás erejére nézve.

Időközben egyébként a repülőgépből kiszakadt burkolati elemet is sikerült megtalálni: ez szintén Portlandben, egy tanár kertjében landolt, szerencsére senkinek sem okozva sérülést. A baleset követően a Szövetségi Légügyi Hivatal elrendelte a Boeing 737 Max repülési tilalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.