Hirdetés

Ez az okostelefon nagyon jól bírja a vizet



|

A Nomu S10 Pro a gyártó állítása szerint IP69-es minősítéssel bír - pedig ilyen nem is létezik.

Hirdetés

Egyre több okostelefon van, amely IP68-as minősítést szerez, vagyis ellenáll a pornak és a víznek is. Bár sok készülékre rámondják, hogy vízálló, az IP67-as védettség csalóka (Apple); a legjobb vízvédelmet a Samsung és az LG csúcskészülékei garantálják. 

Hirdetés

A Nomu nevű gyártó azonban rálicitálna a mezőnyre. A cég szerint a Nomu S10 Pro lesz az első mobil IP69-es minősítéssel. 

A jelzőben az IP után szereplő számok a porral és a vízzel szembeni védettséget jelölik. A 6-os azt jelzi, hogy az eszköz teljes mértékben védett a por ellen. A 8-as pedig azt, hogy az eszköz víz alatt (1-3 méter mélységben) folyamatosan használható bizonyos ideig. Ez gyártónként változik. A Galaxy Note 8 például IP68-as minősítéssel bír, és 1,5 méter mély vízben 30 percet is kibír. Úszni azért nem ajánlott vele, de a medencébe esés nem jelent gondot. 

A Nomu S10 Pro elvileg 2 méteres mélységben 60 percet is elvisel. Ez viszont az IP68-as szabványba is belefér. IP69 pedig nem létezik. 

IP69K már van, azonban ez egészen más tényezőre utal. A 9K azt jelöli, hogy az eszköz elviseli közelről (10-15 cm) a magasnyomású víztömeget, percenként 14-16 litert. 

Az apró félrevezetéstől eltekintve 160 dollárért persze nem rossz ajánlat a készülék, ami 5000 mAh-s akkut, 3 GB RAM-ot, MediaTek MTK6737T chipet és 5 hüvelykes HD-s kijelzőt kínál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.