Hirdetés

Ez az új Google-funkció automatikusan törli a személyes adataidat



|

A Google a felhasználói kérésekre hallgatva könnyebbé tette a személyes adatok kezelését és törlését.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Google követi a helyzetünket, a tevékenységeinket és a webes szokásainkat - mindezt mobilon keresztül. Ennek hála azonban a Google tud közeli éttermet ajánlani, illetve a személyes adatoknak hála a többi app is hasznosabb. Ezt mondja legalábbis a Google. 

Hirdetés

Ezeket az adatokat már most is lehet kezelni, azonban a Google a felhasználói kérésekre hallgatva igyekezett könnyebbé tenni ezek kezelését és törlését.

A Google-fiók használatával az adatok kezelése eddig is megoldott volt, azonban most új, automatikus törlésre alkalmas eszközt dobott a mélyvízbe a Google. Ennek hála kiválaszthatjuk, hogy mennyi ideig őrizze meg a személyes adatainkat a Google. 3 hónap, 18 hónap választható, vagy pedig addig tárolja a cég, ameddig azokat manuálisan töröljük. A 3 és a 18 hónapos beállításnál a régebbi adatokat mindig automatikusan törli a Google. 

Elsőként ez a lehetőség a helyelőzményeknél és a webes, appokon belüli tevékenységeknél jelenik meg, néhány héten belül elvileg mindenkinél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.