Hirdetés

Ez az újdonság lehet a kedvenc Windows 11-es funkciód



|

Rendkívül hasznos képességgel bővül a Microsoft operációs rendszere.

Hirdetés

A 2021-es megjelenése óta a Windows 11 számos funkcióval bővült, aminek lehet némi szerepe abban, hogy egyre többen használják a Microsoft aktuális üdvöskéjét. A készülő újdonságokról többnyire az operációs rendszer tesztcsatornái árulkodtak, ahol legutóbb egy kreatív energiatakarékossági opcióra csodálkozhattunk rá, most pedig talán az eddigi leghasznosabb ötletüket dobták be a redmondiak.

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy program lefagyásakor csődöt mondott a hagyományos bezárás, így kénytelen volt a Feladatkezelőn keresztül leállítani a folyamatot. A Microsoft hamarosan ezt teheti könnyebbé.

Hirdetés

A Tom's Hardware ugyanis a Windows 11 különböző tesztverzióiban szúrta ki, hogy a jobb gombos kattintással előcsalható menüben felbukkant egy "End Task" néven futó lehetőség, amellyel a jó öreg Crtl+Alt+Del használata nélkül, közvetlenül is eltakaríthatjuk az útból a letérdelt programokat. A lap egy képet is megosztott az egyszerű, de annál hasznosabb újdonságról:

A rossz hír, hogy habár a Tom's Hardware munkatársának a Dev és a Canary csatornákon is sikerült előcsalnia, a funkció egyelőre egyik említett kiadásban sem működik, a cikk szerint pedig még az sem kizárt, hogy a Microsoft végül soha nem is teszi alapértelmezetté, mert elsősorban programozóknak, bekapcsolható fejlesztői opcióként tervezik beépíteni a Feladat befejezése gombot.

Ez utóbbi persze csak spekuláció, így egyelőre fogalmunk sincs, mikor és milyen formában rajtol el az End Task menüpont, annyi viszont bizonyos, hogy rengetegen örülnének ennek a kényelmi megoldásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.