Hirdetés

Ez lehet az első funkció, amit Elon Musk elhoz a Twitterre



|

Elon Musk már a platform legnagyobb részvényeseként szavaztatja követőit egy sokak által hiányolt funkcióról.

Hirdetés

Az elmúlt napok egyik nagy híre volt, hogy 9,2%-os tulajdonrész megvásárlásával Elon Musk lett a Twitter legnagyobb részvényese, amit a jelek szerint arra szeretne felhasználni, hogy befolyást gyakorolhasson a kedvenc platformja működésére.

Erre utalt, hogy a milliárdos már az üzlet bejelentése előtt megszavaztatta a 80 milliós követőtáborát, hogy a Twitter eleget tesz-e a szólásszabadság garantálásáért, most pedig egy újabb voksolás jelzi, hogy milyen változtatásokban gondolkodik.

Hirdetés

Musk ezúttal arról kérdezi az embereket, hogy igénylik-e a bejegyzések utólagos módosítását. Ez a funkció köztudottan hiányzik a platformról, pedig az évek során rengetegen kérték már a szerkesztés-gomb hozzáadását. Erről árulkodik a szavazás állása is: cikkünk írásáig 2,15 millióan válaszoltak az újdonsült tulajdonosnak, 73,8%-uk pedig az igenre bökött a szándékosan rosszul írt választási lehetőségek közül.

A közvélemény tehát elsöprő többséggel támogatja a posztok utólagos szerkesztését, ám nem érdemes abban reménykedni, hogy Musk holnap bevágtat az irodába, és az Edit-gomb implementálására kényszeríti a programozókat. A dél-afrikai származású milliárdos ugyanis csak passzív tulajdonrésszel bír, amivel nem szólhat bele a dolgok működésébe.

A WedBush Securities elemzője, Dan Ives viszont úgy véli, hogy a passzív tulajdonrész megvásárlása csak az első lépés volt a Twitter vezetésével folytatandó párbeszédben, ami végső soron egy "agresszívabb", aktív befolyással bíró szerephez vezethet Musk részéről.

Ami pedig a szerkeszthető bejegyzéseket illeti, a Twitter alapítója és tavaly leköszönt vezetője, Jack Dorsey korábban úgy nyilatkozott, hogy ha valaha meg is lépik ezt, az legfeljebb a posztolást követő 5-30 másodpercig jöhet szóba, a régebbi bejegyzések tartalma viszont érinthetetlen maradna. Az utóbbiak ügye azt követően vált vita tárgyává, hogy több közszereplőt, köztük a színész-komikus Kevin Hartot is meghurcoltak az évekkel korábbi Twitter-posztjaik miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.