Hirdetés

Ez lesz a Facebook szerint a VR jövőjének legjobb fejlesztése



|

Mark Zuckerberg szerint a szem- és az arcmozdulatok követése egy VR avatárra vetítve lesz a digitális életünk jótevője.

Hirdetés

A Facebook szakemberei nemrégiben mutatták be a legújabb, önmagát tanító mesterséges intelligencia algoritmust. Az MI mellett a cég a virtuális valósághoz kapcsolódó innovációkkal is foglalkozik, Mark Zuckerberg pedig erről adott interjút a The Information számára. A Facebook vezetője szerint a közeljövőben fontos szerepe lesz a virtuális és a kiterjesztett valóságnak, így a vállalat is törekszik a fejlesztésekre ezen a téren.

Zuckerberg a beszélgetés során elmondta, hogy a VR készülékekkel kapcsolatban a szemmozgást és az arckifejezéseket érzékelő szenzorok izgatják leginkább. Szerinte fontos, hogy minél élethűbben lehessen modellezni az emberek mimikáját, hogy a virtuális térben élethűen lehessen kommunikálni az avatárok által.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a Facebook leginkább a VR hardverek fejlesztésére fókuszál, és a lehető legtöbb szenzort igyekeznek beépíteni az eszközeikbe. A virtuális avatárokkal kapcsolatban kiderült, hogy a cég már dolgozik az új generációs karakterek fejlesztésén, és a jelenlegi tervek szerint azok még idén elérhetővé válnak majd.

A Facebook egyébként leginkább az Oculus Quest 3 és Quest 4 modellekben látja a jövőt, illetve illetve a vállalat még 2021-ben fogja piacra dobni a saját fejlesztésű okosszemüvegét is, amelyet a Luxottica Grouppal együttműködve terveztek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.