Hirdetés

Ez lesz az egykori Twitter következő nagy dobása



|

Tovább növekszik az Elon Musk által felvásárolt platform, egy újabb szolgáltatást emelve be a repertoárba.

Hirdetés

Amikor Elon Musk éppen nem a Mark Zuckerberg elleni, egyelőre erősen kétséges bunyójával kapcsolatos elképzelésekkel hergeli a nagyközönséget, akkor mostanság többnyire azzal lehet elfoglalva, hogy egy új platformot varázsoljon az egykori Twitterből.

A milliárdos ugyanis korábban többször is arról beszélt, hogy egy széles területet (kommunikációtól a vásárláson át a fizetésig) lefedő online óriássá szeretné bővíteni a szolgáltatást, amely az új korszakot jelezve egy ideje már X néven fut. Az expanzió előfutáraként a Twitter felvásárlása óta elérhetővé vált a fizetős hitelesítés, a hosszabb szöveges posztok, valamint a felhasználókra való előfizetés lehetősége is.

Hirdetés

A következő dobás pedig a videóhívások bevezetése lesz, amit maga a vezérigazgató, Linda Yaccarino jelentett be. Az NBCUniversal globális marketingvezetői székéből átigazolt menedzser májusban került kinevezésre azzal a feladattal, hogy az X üzleti stratégiáját dirigálja, míg a tulajdonos Musk a technológiai fejlesztéseket felügyeli.

Yaccarino nemrég a CNBC-nek adott interjúban árulta el, hogy "hamarosan" érkeznek a videóhívások, amelyeket a telefonszámunk megadása nélkül is igénybe vehetünk majd. Ez pedig új megvilágításba helyezte az alábbi, júliusban született bejegyzést, amit az X dizájnereként dolgozó Andrea Conway osztott meg a videóhívások kezelőfelületéről. Akkor még nem lehetett tudni, hogy tényleg érkezik-e ilyen funkció, avagy csak egy koncepcióról van szó, most viszont már biztosra vehetjük a dolgot.

Ahogy a posztba ágyazott képek mutatják, a videóhívás gombja a privát üzenetküldő jobb felső sarkában jelenhet meg, ahogy az például a Facebook Messengernél is van, maga a hívás ablaka pedig szintén az efféle szolgáltatásoknál megszokott elrendezést követi. Az persze meglehet, hogy a végső rajtig még módosítanak a dizájnon, bármikor is kerüljön sor erre.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.